|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Hesap Makinası
Merhabalar
AutoCad menüsüne yada araç çubuklarına windowsun hesap makinasını eklemem mümkünmü. view/toolbars/customize den denemeler yaptım ama sadece programın kendi düğmelerini değiştirebildim windowsun kendi hesap makinesini bir türlü ayarlayamadım.Cevap veren arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Windows'un hesap makinasının yüklenip yüklenemediğini bilmem ama autocad'deyken komut satırına "cal" yazarsan hesap makinası devreye girer
![]()
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
bir diğer yöntemde parantez içinde istediğin işlemi yazmaktır.
mesela 2*5=10 işlemi için komut satırına; (* 2 5) yazıp enter yaparsan konut satırında 10 cevabını görürsün... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
AutoCAD 2006'da gelen grafik hesap makinesi işine yarar.
Detaylı bilgi: www.sayisalgrafik.com.tr adresinde. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Autocad'e hesap makinesi özellliği eklendiğini gördüğümde ilk bu hesap makinesinde bulduğum sonuçları doğrudan çizime aktarabileceğimi düşünmüştüm, (örneğin "bir çizginin başlangıç noktasının, örneğin x değerini hesap makinesindeki sonuçtan al" gibi) ama sanırım yanılıyorum.
Hesap makinesi eğer autocade tam anlamıyla entegre edilemediyse bunun windowsla beraber geleninden çok büyük bir farkı yok, değil mi? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
ctrl + 0 yaparsan hesap makinası devreye girer yani hesap makinası penceresi açılır.. isteğin işlemi yapabilirsin.....
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Sorum yanlış anlaşılmış sanırım. İstediğim işlemi zaten windowsla birlikte gelen standart hesap makinesi ile yapabiliyorum!?! Sormak istediğim: Autocad'in hesap makinesinde bulunan sonuçları doğrudan autocaddeki çizime aktarmanın yolu yok mudur? Örn. çizginin boyunu "hesap makinesindeki şu işlemin sonucundan al" gibi bir şey...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba,
var zaten öyle özellik Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba,
circle enter çemberin merkezi için bir nokta belirleyin ctrl+8 (hesap makinası açıldı) 2+2=4 (her hangi bir işlem yapın) Apply tıklayın sonucu (4) command satırına yazacaktır enter tıklayın. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yönetici
|
< Reklam modu on>
Aslında konu dışı ama bu Revit'te daha kuvvetli. Yani isim vererek yazıyorsunuz formülü örneğin = height * 1M * length * 1M * cost diyorsunuz hesap ediyor. Daha güzeli pervaz kalınlığı neyse geri kalan uzunluğun yarısı kadr sıva çiz sonra fuga at diye çizim yaptırabiliyorsunuz. Tabii Family'lerde daha çok. < Reklam modu off> AutoCAD tabii calculator ile kuvvetli bir CAD programıdır.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba,
AutoCAD2007 de ki hesapmakinasın da Variables diye bir kısım var orada kendimiz fonksiyonlar tanımlıya biliyoruz sanırım ama açıksası ben hiç kullanmadım siz belirtince inceledim Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Öncelikle bu konuya cevap yazmak için geç kaldığımı düşünüyorum
sorunun cevabına gelirsek komut satırına (startapp "calc.exe") yazdığında windows un hesap makinesi açılıyor. Bunu eğer toolbarına eklemek istersen Autocad 2007 için anlatıyorum sırasıyla; Tools Customize Interface giriyoruz buradan "toolbars" ın yanındaki "+" açıyor ve oradan "standart" bulup tekrar yanındaki "+" yı açıyoruz, orada"QuickCalc" ı bulup tıkladığımızda sağ tarafta parametreleri görünüyor, burada "Macro" yazan kısmın yanındaki kısma (startapp "calc.exe") yazıyoruz. daha sonra apply ve ok tıklayarak pencereyi kapatıyoruz. artık standart toolbarımızdaki hesap makinesi simgesine tıkladığımızda windowsun hesap makinesi açılıyor.. resimli olarak anlatım linktedir 6 basit adımla yapılabiliyor... Umarım sorduğun sorunun yanıtı budur, iyi çalışmalar... Resimli Anlatım |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|