|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba arkadaşlar autocad 2004 te döner yüzeyli 2boyutlu bir çizimi exturude komutu ile 3 boyuta kaldırdıktan sonra oluşan solid objelerin döner yüzey olduğunu gösteren düşey çizgileri gizlemenin yolunu bilen varmı hidden görüntüsünden çıktı alırken döner yüzeyli kısımlar çok çirkin çıkıyor.
açilen yardımcı olursanız cok sevinirim |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
acilen cevap ;)
eğer sorunuzu yanlış anlamadıysam cevabı "dispsilh" olsa gerek.Komut satırına dispsilh komutunu girdikten sonra entera basın ve tanımlı değer olan 0 (sıfır)'ı göreceksiniz. bu degeri 1 ile değistirin ve regen yapın.
alternatif 2 Toolsdan optionsa girin ve Display kısmına gelin orada sağ alt köşede show silhouettes in wireframe diye bir kutucuk olsa gerek sizdeki her nasılsa tam tersini yapın yani işaretliyse isareti kaldırın sorununuz hallolmalı. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
explode yaptığın zaman düşey çizgiler kalkıyor.
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Forum Üyesi
|
acil yardım
Alıntı:
yanıttın için teşekkür ederim fakat hala gözüküyorlar 2. alternatifte anlattığınız Toolsdan optionsa girin ve Display kısmına gelin orada sağ alt köşede show silhouettes in wireframe hiç değişiklik yapmıyor yanlış hatırlamıyorsam bu kısım sadece r14 ve acad2000 deyken işe yarıyordu autocad2004 te bu kısım hiç bir işe yaramıyor umarım yani yollar gösteren olur çok acil ihtiyacım var heşey için tesekkürler |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
view>shade>hidden olarak DEĞİL de komut satırına hide yazarak hidden görüntü almayı deneyin. İse yarayacaktır. Konu daha once forumda geçmişti. Daha detaylı bilgi:
http://www.arkitera.com/forum/showth...6&page=1&pp=15
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
ruled surface
istediğinizi tam olarak anlamadım...
Eğer istediğiniz dairesel yüzeyleri extrude komutuyla yaratılan gibi üçgensel değil çizgisel görmekse, o zaman ruled surface kullanmanızı tavsiye ederim. (bkz. soldaki resim) Ama eğer tamamen çizgisiz görmek istiyorsanız, zaten hide komutunda böyle birşey olsaydı o objenin dairesel olduğu anlaşılmaz idi. Bunun için shade komutunu kullanmanız gerekmekte. O zamanda dim.leri nasıl yazıcam derseniz, şunu önerebilirim. Shade haliyle objeyi bir resim dosyası haline getirdikten sonra, Dim'li .dwg dosyasına insert raster image ile geri çağırın. Scale'i ile oynayarak dwg.deki hide'lı objenin ebatlarına getirin ve üzerine yerleştirin. Bu şekilde çıktı aldığınızda shade'li ve de dim li bir çizim elde etmiş olacaksınız. Umarım yardımı olmuştur.
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Explode
Eğer modelin katı halde kalması gerekiyorsa yapılacak bişey yok gibi.
Ama explode kullanıp 1-2 taşıma istediğin oluyor. Bu da olmadıysa isometrik çizimi denemelisin. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Forum Üyesi
|
acilen cevap
Alıntı:
öncelikle gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim sizlerin önerdiği her yolu denedim displish değerini 0 yaptım isolines değerini 4 yaptım Options tan Display den Show Silhouettes in Wireframe işaretledim (bu sekme Autocad R14 te işe yarıyordu Autocad 2004 te hiçbir işe yaramıyor. explode yapmakta solid objeyi patlatıyor içi boş kütleler oluşuyor, sonra yüzeyleri nasıl düzeltebilirim. sonuç olarak her türlü yolu denedim ama olmuyor çevremde benim bu sorunlarımın giderilmiş olduğu örnekler görüyorum. Bunun bir sistem değişkeni ile hallolması gerekiyor. eski sürüm olan Autocad R14 te bu sorunun sadece preferences iletişim kutusundan performan sekmesindeki show silhouettes in wireframe işaretlenmesi ile halledilebilmesi fakat Autocad 2004 bu yöntemin hiç bir işe yaramaması nasıl mümkün oluyor. bu konunun daha öncede forumda gündeme geldiği ve oradada bir sonuç bulunamadığını gördüm sizlere olması gereken ve benim çizebildiğim sekilleri ve .dwg dosyasını gönderiyorum bu sorunu biriniz çözebilirse okadar memnun olacağim ki anlatamam şimdiden teşekkürler buda çizim dosyası |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
herseyden once hidden modundan cikin 2d wireframe moduna gecin.
dispsilh degerini 1 yapin facetres degerini dairesel donusler daha duzgun olsun derseniz arttirin. komut satirina hide yazin. alacaginiz goruntu asagidaki olacaktir. bir de tabii ki yazilanlari dogru okuyup, anlayip, dogru uyguladiginizdan emin olun. daha once de tum bu bilgiler verildi. kolay gelsin.
|
|
|
#10 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
tüm forumdaki verilen bilgiler için teşekkürler diğer konularda görüşmek üzere |
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|