|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
YARDIM Türkçe Karakter
Autocad de dosya kaydederken Ş , Ğ gibi türkçe karakterleri kaydedemiyorum, ayrıca bu tip karakterlerin olduğu dosya adlarını değiştirmeden dosyayı açamıyorum, sorunun çözümünü bilen varsa yardım lütfennnnn....
(Diğer windows uygulamalarında, word'de, photoshop'ta böyle bir problem yok) (çizim içindeki türkçe fontlarda da sorun yok, Ş Ğ gibi harfleri yazabiliyorum, sorun sadece dosya kaydetme aşamasında isim verirken.) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Genel olarak bu tür Türkçe karakterler bilgisayar sistemleri tarafından tanınmadığı için bu sorunu yaşaman çok normal. Dosyanın içinde sorunsuz olarak kullanabildiğini yazmışsın ama senin farkında olmadığın o kadar çok zarar veriyor ki aslında o karakterler..
Word, vs programlarında da sorun yaşamaman şans. Sayısal Grafik'ten bir yetkilinin bize verdiği en önemli öğüt, "dosyalarda kesinlikle ama kesinlikle Türkçe karakter kullanmamak" idi... Bilgilerine ![]()
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
windows ayarları
eğer windows regional settings'inizi (control panel altında) herşeyiyle türkçe hale getirirseniz bir probleminiz kalmaz.
Benim bildiğim kadarıyla bu durum windows'dan kaynaklanıyor. Office uygulamaları bu durumu tolere ederken (zannedersem kendi fontları olduğu için) ACAD bunu direkt hata olarak görüyor.
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ek
Bu arada Melody'e (a.k.a turist) sonuna kadar katılıyorum, Türkçe karakter dosya adlarında kullanmamak en doğrusu. Daha doğrusu ingilizce karakterden başka karakter kullanmamak en doğrusu. Sonuçta birileriyle cad dosyası paylaştığın zaman onlarında problem yaşamamasını istersin herhalde.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|