|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
perspektif ten 2 boyutlu çizim elde etmek istiyorum
merhaba beninm sorum: 3 boyutlu çizdiğim ve perspektif penceresinde istediğim açıyı yakaladığım bir çizimi 2 boyutlu olarak yine autocad çizimi olarak kullanmak istiyorum
layerları kaybolmadan bunu yapabilir miyim yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler ![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 06-05-2007 00:04. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Bunun için nette programlar olabilir, fakat benim tavsiyem biraz daha değişik. Beğendiğin açıdan perspektifi "hidden" olarak görüntüledikten sonra iki yol var: 1. print screen diyerek bunu herhangi bir resim editöründe paste edip save etmek, 2. plot ayarlarından postscriptlevel.1 yapıp .eps formatında photoshop a atıp ordan .jpeg olarak save etmek Bundan sonra yapacağın ise ACAD de insert menusu altından raster image olarak bu resim dosyasını getirip, üzerinden yeni bir çizim yapmaktır. Böylece istediğin perspektifi .dwg formatında elde etmiş olursun. Bilmiyorum işine yarar mı veya istediğin böle bişeymidir?
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
cevabın için teşekürler ancak ben senin tavsiye ettiğin yolu kullanıyorum ama karışık çizimlerde cok uzun sürüyor
benim öğrenmek istediğim autocad içinde bunu yapacak bir araç var mı ya da siyah beyaz bir resmi vektöre çeviren bir program eğer böyle bir şeyler varsa nasıl kullandığınızı da öğrenmek istiyorum cevaplarınız için şimdiden teşekkürler ![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 06-05-2007 00:04. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
raster work
raster work isimli küçük bir program bu işi kolayca halleder(resmi vektörel hale getirir)ancak nereden temin edebileceğin hakkında şu an bilgim yok.
i want to know god's thought....the rest are details.. En son lumina tarafından düzenlendi : 06-05-2007 00:05. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
dxb formatında plot edebilirsin. 3 boyutlu görüntü 2 boyutlu çizim haline gelir ancak layer desteği yok ne yazık ki..
önce file/plotter manager/add a plotter wizard dan dxb plotterını kur. plot penceresinden dxb file.pc3 ü seçip plot et. insert/drawing exchange binary den plot ettiğin dosyayı açabilirsin. yalnız dediğim gibi herşey tek layerda ve çizgi olarak gelecektir (yazılar dahil). kolay gele.. En son hebedebe tarafından düzenlendi : 31-01-2005 14:51. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
http://www.arkitera.com/forum/showthread.php?t=3787 |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben bu sorunun cevabını forumun çeşitli yerlerinde defalarca verdim. Görüntüyü hide yaptıktan sonra wmfout komutu ile görüntüyü wmf formatında kaydet. Sonra 2 boyutlu çiziminde wmfin komutu ile bu görüntüyü çizimine ekleyebilirsin. Explode edip istediğin düzeltmeleri de yapabilirsin. Bu yöntemde layer bilgisi yok olur. Ama en azından renkler korunur.
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
perspektiften 2 boyut yakalama
bunu ben de zamanında aramıştım tesadüfen sanırım 2004 ün yeniliklerini okurken bulmuştum.
öncelikle istediğin perspektife gel ve flatten yaz sana hide lımı olsun diye sorar hide istiyorsan y de ve bekle.işte istediğin 3 boyutlu görünen 2 boyut çizimin En son lumina tarafından düzenlendi : 06-05-2007 00:05. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
3d face kaplama eğri yüzeyden 2 boyutlu kalıp haline nasıl gelir
Takıldığım bir konu var ve bir türlü çözemiyorum. Eğer yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
Pline ile 2 eğri çizdim,RULESURF ile yüzeyini tek komutla kapladım. Benim tek ihtiyacım şu, bu kapladığım yüzey, eğri bir yüzey. Ben bunu masa üstüne serilmiş gibi 2D haline getirmek istiyorum, kalıbını alabilmek için. Ama ölçülerde kayıp olmadan. Bunun bir yolu olmalı. Bu yüzey 500 parçadan oluşuyor, bunu explode edip, parçaları teker teker almak çok uzun bir iş. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz. Polat Kemal Akyüz |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bunun çok çok kolay bir komutu var sazanlık mı yapıyorum soruyu mu anlamadım bilemiyorum..SOLPROF komutunu kullanıyorum ben bu gibi durumlarda.3boyutlu nesneler genelde çok yer kaplıyor ve net üzerinden paylaşımı zor olduğu için bu komutu kullanıyorum...Şöyle ki
1-Layouta geçiyorsunuz 2-Layoutta yeni bir view açıyosunuz.(modela girmek amaçlı) 3-solprof yazıyorsunuz(hala layouttasınız ve modelda çalışıyosunuz, böyle olmazsa komut çalışmaz) 4-Enter yapıyorsunuz 5-3boyuttan 2 boyuta geçecek olan nesneyi(solid olmalı burada yüzeyleri almaz) seçiyorsunuz. 6- 3 soru sorar ilk ikisine yes diyor sonuncuya no diyorsunuz 7-İşte karşınızda 2 boyutlu çizim.. 8-Önemkli nokta yeni 2 b çizimi P...ve yine P...ile başlayan iki tane layer altına açar. 9-Diğer layerları kapatın işte elinizde 3 boyuttan 2boyuta geçilmiş çizim... Güle Güle kullanın ![]()
<html/> En son lumina tarafından düzenlendi : 06-05-2007 00:08. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|