|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
powerdraft sorunu?
Autocad le beraber Nvidia ekran kartı olup onun cad için olan programını ( powerdraft) cad'e kurup şu mesajı alan hiç oldumu <<unhandled violation reading 0x000214 at 120331580ch>> bundan sonrada autocad göçüyor...
Bu konuda yardımınızı istiyorum arkadaşlar... Kısa bir bilgi vermem gerekirse ; Bu program autocad'in ekran perpormansını artırıcı bir program ( program ekran kartıyla beraber geliyor) ancak ilginç bir şekilde göçmeler oluyor.... Bu konuda yardımınızı istiyorum arkadaşlar... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Ekran Kartın Quadro Değilse Boşuna Uğraşma!...
Merhaba...
POWERdraft sadece profesyonel Quadro ekran kartlarını destekler.. Ayrıca MAXtreme' de yine profesyonel Quadro ekran kartlarını destekler.. Nvidia'nın Geforce MX ve FX modellerini ne yazık ki desteklemez.. Üretici (Nvidia) aynı olduğu için sürücü CD'sinde yeralıyor.. İyi Çalışmalar... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ekran kartım zaten quadro...sorun autocad in bi süre sonra göçmesi...Powerdraft'ı kaldırınca sorun yok ancak powerdraft'la bi süre çalıştıktan sonra alet göçüyo...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
quadro
Autocad' de tools-> options->system->current 3d display ->properties-> acceleration kısmında hardware i seçip wopengl8 i denemelisiniz
Kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
peki ben soruyu biraz daha açayım.
Quadro kartları tavsiye eder misiniz? Fiyat performans oranları nasıldır. Yalnız oyun oynama amaçlarımız arasında olmasın. Bütün dergiler hep bunun üzerinde duruyor. Hoş değil tabii. Cevaplarınızı bekliyoruz.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
quadro
Selamlar,
Oldukça uzun bir süre pahalı ekran kartları render hızını arttırır diye düşünmüştüm, 5-6 yıl öncesine kadar. 50$ lık kart veya 5000 $ kart da kullandım, gerçek renderlarda hızı fiyatları kadar etkilemiyor. Sadece görüntü kalitesini image renderlarda profesyonel gözü farkedebilir. Söylediğiniz gibi oyunlarda müthiş fark ediyor, dolayısıyla bu kartların asıl amacının animasyon olduğunu söyleyebiliriz. Tabi max vb. kullanıcılar 128mb altında bir ekran kartı kullanmamalılar. Performans için ise uyumlu board+cpu+ram üçlüsü (yüksek ram) idealdir. Ekran kartını board uyumlu kullanırsanız takım tamamlanır. 2d kullanıcılarının bile karşılaştığı dışarı atmalar, yavaşlamalar, dosya bozulmaları pahalı ekran kartlarında da olmakta ve sorun tamamiyle işletim sistemi,program ve [B]driver [/b] uyuşmazlığından kaynaklanmaktadır. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
ben render hızını artırmadığını biliyorum.
bence bu pahalı kartların viewport'ta faydası var. Mesela preview renderlarda veya realtime animasyonlarda. Veya AutoCAD için kazandırdıklarını merak etmiştim sadece. Bunlar hakkında bilgi lütfen.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kısaca tecrübelerimi aktarıyım...
Bu ekran kartları haliyle profesyonel kart olarak lanse ediliyor...hem doğru hem de yanlış..Sebebi : Bu kartların kullandıkları motor ( gpu ) muadili ekran kartlarının motoruyla aynı...Örnek vermek gerekirse geforce4 ti 4800 olan ekran kartının çekirdeğini nv28 kodlu gpu oluşturuyor...Quadro4 980 xgl model bir kartın çekirdeğide nv28...Yani aynı..işin içinde ticari bir mantık var...Aynı çekirdek biraz makyajla hem oyunculara hemde cad-cam cilere farklı fiyatlara pazarlanıyor...Bu makyajda tabiki donanımsal bazı korumalar altında... Ancak bazı bilgisayar manyakları küçük programcıklarla bu kilitleri kırıp normal ekran kartlarını quadro halinede getirebiliyor... Quadro bize ne kazandırıyor...: Özel olanları saymazsak render a hiç bir katkısı yok..Quadro quadroluğunu viewport performansında gösteriyor...Temel espri opengl ve direct 3d nin hızlandırı etkilerini birleştirerek poligon hesaplamasında ve görselleştirmesinde kullanıcıya hız kazandırmak...Örnek verelim... Mesela normal modda 5 katlı bir apartman modelini saniyede 24 fps de normal olarak çalışabiliyoruz..sorun yok..Ya bunlardan 5 blok varsa işte o zaman saniyede4-5 kareye iniyoki buda size çin işkencesi olarak geri dönüyor...İşte quadroyla yani özel sürücüleri ile 5-6 kata varan hız farkına kavusabiliyosunuz..artık 5 katlı 5 bloktan oluşan siteyi realtime belki 24 fps üstü zoom pan gibi işlemlere rahatlıkla tutabiliyosunuz...Durum hem autocad hemde max için aynı...Maxte ilave bir artısıda texturlar çok daha doğru güsteriliyor..Özellikle cam malzemede tranparancy 3 aşamalı kalite düzeyinde viewportta gösterilebiliyor... Gelelim fiyatına bugün için en düşük seri quadro fx 500, diğerleri 700-1100-1400-4000-4400 olarak devam ediyor... Ortalama olarak fx700 iş görür fiyatıda 800 Dolar civarı...Değerlendirme ekonomi ve yapılan iş ile ilgili...Ama şunu söylim quadroyu gören hidrolik direksiyonlu araba gibi normal mode dönemez..Gerçekten çok konforlu bir çalışma ortamı var... Bazen benim yasadıgım gibi problemlerde yazılımsal olabiliyor...ama geneli itibari ile parasının hakkını veriyor... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
sadece ek bilgi
Bende şunu eklemek isterim:
Bildiğim kadarıyla max veya cad programları çalışma düzleminde yani viewportta iken GPU (yani ekran kartını), render alırkende CPU (yani işlemciyi) ya yüklenirler. Bu da eğer istenilen hızlı renderlar ise ekran kartının değil, işlemcinin güçlendirilmesi demektir. Mesela hayal bir sistem çift işlemcili cici birşey olabilir ![]()
|
|
|
#10 |
|
Yönetici
|
peki GPU'nun ne gibi fonksiyonu olduğunu bilmeyenler öğrndi ve bilenler tekrar etti.
Şimdi can alıcı soruya geliyorum. 800 USD gibi bir rakamı verdiğimizde viewport'taki performans artışı bizi tetmin edecek mi? Yani değer mi. ben mesela 110 USD'lik Matrox Millenium çift ekran kullanıyorum çok memnunum. Viewportlardaki gelişme çift ekran desteği ile mümkün mü. 800 USD'den daha uygun fiyatlı alternatifler yok mu. Bir aralar Elsa maxtreme sürücüyle de bu işi yapıyordu ve çok da pahalı değildi. Kolay gelsin.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hocam bu tatmin meselesi sizin çalışma durumunuzla yani projenizdeki poligon sayısı ile ilgili bir durum..Yani sahnenizdeki poligon sayısı 50.000-100.000 i geçmiyosa ( takriben) herhengi bir ekran kartı yeterlidir...ama; Tasarım ve modellemeyi Architectural desktop ta yapıp ağaç çiçek böcek ışık malzeme ve render'ı maxte yapanlardansanız normal bi ekran kartı ile çalışmak çok zorlaşıyor..Çünkü arc desktop yapısı itibari ile herşeyin 3 boyutlu veritabanına bağlı olarak modellendiği bir program..ister istemez poligon sayısı artıyor...bir duvara bir pencere açın ve o penceredeki yüzeyleri bir sayın kaç yüzey çıkıcak(kasası kanadı camı hepsi 3 boyutlu mesh yüzey)...buda realtime'lığı azaltıyor...
Şunu söylemekte fayda var ; Modellemeyi tamamen maxte yapıyosanız ve modellerken çöpsüz çalışıp en az poligonla iş bitirebiliyosanız böyle bir ekran kartı kanaatimce gereksiz... Arc desktop + max kullanıyosanız sizin ilacınız prof kartlar... Bahsettiğiniz maxtreme sürücüleri zaten quadro olmayan bir sistemde çalışmaz...Maxtreme quadronun gerçek gücünü ortaya çıkaran sürücü paketidir... Tek alternatifimiz nvidia nın quadrosu değil tabiki..Rakip firma ati nin de prof karları olarak lanse ettiği FireGL kartları mevcut...Birde bizim pek bilmediğimiz Oxigen, 3dlabs, gibi başka chipler yada firmalarda var... Hatta sunu söylim rendere direkt katkı sağlayan özel ekran kartları var..Yanlış duymadınız işlemcisiyle render yapan kartlar ama bunlar bizim için uçuk şeyler...Kaynakmı istiyosunuz ; www.http://www.artvps.com/ Arc desktopta her katta 4 dairesi olan 6 katlı bir binayı her katın 3 boyutlu tefriş elemenlarıyla beraber rotate yapamak isteseniz yapamıyosunuz...ama bu quadro lu sistem de powerdraft sürücüsünün de yardımıyla çok kolay olabiliyor... Tercih, yapılacak işe göre, çalışma metoduna göre belirlenebilir....Bazıları için gereksizdir...Bazıları içinde elzemdir... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bir düzeltme yapıcam link'ini verdiğim kart galiba ekran kartı olarak değilde müstakil bir kart olarak render yapıyor...pardon...
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yönetici
|
Sevgili Mim abdurrahman
hardware renderer'ları çok çok ama çok araştırdım ve araştırdık. Ciddi ciddi almayı düşünen bir arkadaşımız dahi vardı. O bizden 20 kat daha fazla araştırdı iş yarayanlar 2000 USD'den başlıyor. Render farm kurmak da mümkün tabii. Ancak temel birleşim şu Arch desktop kullanıp 3d modelleyip MAX'e ya da VIZ'e atarsak ne yaparsak yapalım işi sürüncemeye alırız. ben kesinlikle AutoCAD ve türevlerinde yapılıp array ile çoğaltılmış modellerinin render'larının MAX ve Viz'de alınmasına karşıyım. Astarı yüzündne pahalı olmaktadır. Neyse bir arkadaşımın arkadaşı (o kendini bilir) bir örnek vermiş http://www.tigerdirect.com/applicati...RCCODE=WEM711C bundan dizeceksin 20 tane. Bir render kartı fiyatına. Bir tane hub. Al sana render farm. Bir de yine size bir resim göndereyim. Bence render kartına ya da prof kartlara yukarıdaki alternatifler varken hemen atlamamak lazımdır )))Kolay gelsin
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forum Üyesi
|
çift işlemci
[quote=orcar5]Bende şunu eklemek isterim:
Bildiğim kadarıyla max veya cad programları çalışma düzleminde yani viewportta iken GPU (yani ekran kartını), render alırkende CPU (yani işlemciyi) ya yüklenirler. Bu da eğer istenilen hızlı renderlar ise ekran kartının değil, işlemcinin güçlendirilmesi demektir. Mesela hayal bir sistem çift işlemcili cici birşey olabilir [/QUOTEAynı yerde p4 3.2 çift işlemci quadro fx1100 ekran kartlı 2gb ramli makinada 51 sn de yapılan render, p4 3.2 quadro 700 2 gb ramli makinada 1 dk 15 saniye sürüyor. Hayal mi? Kolay gelsin. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|