|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
autocad çizimini photoshopta açmak
autocad çizimini photoshopta açmak için hangi yolu
izlemek gerek? teşekkürler |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
export diyip uygun olan secenekler olması lazım.bmp gibi ornegin.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
sorun şu ki;
model ortamında export edince fon siyah kaydediliyor.yok layout ortamında export edersem de photoshopta açınca yalnızca seçim karesi görünüyor, çizime ait çizgiler nedense görünmüyor.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
hmm tam olarak bilemiyorum opitonsdan ayarları belki olabilir kurcalamam gerekli iste kaydederken background nasıl olsun vs diye biseyler olabilir
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Öncelikle corel draw programını yüklemen gerek.daha sonra autocad'de çizimini copy yapıp corel'a paste'lediğin zaman çizimin aynı kalitede çıkar.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
ben bu konuya yabancıyım
daha öncede duymuştum ama bana hiç lazım olmadı.ayıptır sorması ne zaman lazım oluyor photoshop veya corel.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba...
File-->Plot-->Printer/Plotter Name'de "PublishToWeb JPG.pc3" ü seçip OK'le. Karşına çıkacak pencerede, dosyayı istediğin konuma JPG olarak "Save" edebilirsin. Backgroundu (Fonu) beyaz kaydeder ve çizime ait çizgileri ve ölçüleride gösterir. İyi Çalışmalar... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Arkitera Üyesi
|
corel-autocad
Alıntı:
corel ve autocad arasında copy-paste geçişi yapamazsınız.yaparsınız da sonuç alamazsınız. import-dwg komutu |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
plotter ayarlarından PostScript Level 1 i kurun...
daha sonra istediğiniz çizimin sadece çizgilerini alabilirsiniz işi sanki çıktı alıyomuş gibi yapın (renk ve kalem kalınlığı verebiliyorsunuz).eps formatında kayıt yapacaktır... ancak bunu photoshop 7 den önceki yazılımlarda açamayabilirsiniz haberiniz olsun bol şanslar kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yönetici
|
Gerçekten ptre arkadaşımızın verdiği link oldukça hoş.
O kadar güzel açıklamışlar ki artık bu yükten kurtulduk. Bu linki muhakkak okuyun hatmedin hatta. Sonra varsa sorunlarınızın yazınız. Sanırım olmayacak ve bu büyük yükten kurtulacağız. Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
büyük çizimlerde bu eps yöntemi biraz zahmetli olabiliyor photoshop için ayrıca çizgi kalınlığı önemliyse tam beklediğiniz sonucu görsel olarak alama ihtimali var.Alternatif olarak ben dwg dosyasını çizgi kalınlığına göre farklı layerlara ayırıyorum daha sonra 3dsmax programına import .dwg ile atıyorum burda her layer kendi içinde grup olduğundan line properties den renderable spline bölümünde istediğim çizgi kalınlığını veriyorum renderda top view dan alınca oldukça hoş bir görsel sonuç alınıyor bunu photoshop a aktarmak basit istenirse max ile bazı işlemlerde uygulanabilir.az bir max bilgisi ile güzel bir sonuç alınıyor.
|
|
|
#13 |
|
Forum Üyesi
|
Yeni birşey daha ogrenmiş oldum..
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Arkadaşlar merhaba pere arkadaşımızın vermiş olduğu http://www.taskisla.net/tca_07_d.html adresi açılmıyor ve benim de bu tavsiyelere şiddedtle ihtiyacım var yardımcı olabilir misiniz?
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
Evet bende açamadım.Page not Found" diyor..
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|