|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
undefined dwg dosyalarını jpg,tif,gif....vs dosyalarına çeviren bir program buldum fakat kullanamadım.Bu konu hakkında kim bana yardım edebilir arkadaşlar? Dosyanın boyutu cok degıl e mail olarak yollama sansım mevcut yani. çok mersi.
![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
önemli not:
umarım söz konusu program lisans problemi olmayan bir programdır. Yani nereden bulduğunuz önemli. Eğer söz konusu dosyayı Internet'ten yazılımı yapan fimanın sitesinden aldıysanız verin adresini biz de bakalım. İndirelim. Yok size başka yollardan gelmişse, buradan başka birine yollayamazsınız ve burayı kullanarak duyurusunuz yapamazsınız. Siteye girişiniz kabul ettiğiniz maddelere uygunsuz davranmış olursunuz. bunun yanında forumu bir aratırsanız zamanında böyle bir mesajlaşmanın forumda geçtiğini göreceksiniz. öncelikle arama yapınız. Bu tür uyarılar şahsınıza yönetlik değildir (eğer ısrar etmezseniz) Yani biraz matbu uyarılardır. Umarız sizi kırmamışızdır. Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bunu zaten AutoCAD yapiyor...bir EPS plotter tanimla istedigin ölcekte EPS formatinda aldigin dosyayi Photoshop'a at..diledigin gibi save as yap...cözünürlügü de istedigin gibi yaz..300-400 hatta 1000dpi...
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
en basit yolu...
command: bmp out pek net olmuyor yanlız... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Melody'e...
aslinda bunu yapmak icin birkac islem yapman gerekiyor arka arkaya...
önce FILE/PLOTTER MANAGER/"Add-A-PLOTTER WIZARD" ı çalıştırın ve ilerleyin...PORTS kısmında PLOT TO FILE' ı seçerek işlemi bitirin... CTRL+P ile karşınıza çıkan PLOT dilog-box'unda tanımladığınız EPS-Plotter'ı seçiniz..daha sonra sağ altta bulunan "PLOT TO FILE" kısmına bir check atıp dosya ismi vermekten ibaret..bir nevi plotter'a cikti yollamak gibi diğer işlemleri yapıyorsunuz....kağıt boyutu ve ölcek tanımlayıp yolluyorsunuz.. daha sonra verdiginiz path'de olusan EPS dosyasını photoshop ile (photoshop zaten aciyor EPS, özel bi isleme gerek yok) aciyorsunuz...karsiniza tanımladığınız kağıt boyutunda (A0&A1 yada ne ise) bir dosya acilir...cizgilerde verdiğiniz kalem kalınlığı ve renk ile oradadır...ama unutulmaması gereken bisi var...bu islem 2D çizimleri herhangi bir resim formatına çevirmek için verimli bir yoldur.. "bmp out" komutu kontrolsüz bir komuttur,kalem kalınlığı renk vs ile oynanmadığı için sadece monitor ekranında gördüğünüz resmi kopyalar..eski klavyelerde vardı "page copy" diye bi tus...bir nevi onu yapar ![]() sanırım biraz karışık oldu!!..umarım anlatabilmişimdir.... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Melody'e...
sevgili melody;
zahon zaten bunu daha önce ziyadesiyle anlatmış...verdiği link e bi tıklayın,detaylı bi forum sayfası var...ellerine sağlık zahon....eğer genede bir sorun olursa memnuniyetle cevaplarım(z)... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
bi problem var.(background)
oncelikle yeni yılınızı kutluyorum..
eps çevirme olayında, eps dosyasını photoshopda actıgımda background gozukmuyor.yani arka beyaz kısım. arka fonda photoshop un kendi karojları gorunuyor. autocad ortamında full preview yaptıgımdaki goruntuyu photoshop da goremiyorum ben sizinkine (___doMAin___) benzer başka bir yolla yaptım.hersey tam ama cozunurluk tam olmuyor. tesekkur ederim.... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hem _doMain_'e hem de Zahon'a verdikleri bilgilerden dolayı teşekkürler....
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba...
File-->Plot-->Printer/Plotter Name'de "PublishToWeb JPG.pc3" ü seçip OK'le. Karşına çıkacak pencerede, dosyayı istediğin konuma JPG olarak "Save" edebilirsin. Backgroundu (Fonu) beyaz kaydeder ve çizime ait çizgileri ve ölçüleride gösterir. İyi Çalışmalar... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|