|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Print ederken künyeyi basma
Bir autocad dosyasini print ettiğimde sayfanin bir köşesinde de cizim dosyasinin adı, tarihi, cizen kisinin ismi, cizimin ismi, olcegi gibi bilgileri basmak istiyorum ve bunu sayfaya manuel olarak cizmek istemiyorum. Ben plot dedigimde bir lisp, program vs. calissin ve bazi bilgileri bana sorsun (cizen kisi, olcek, ciizm ismi) bazilarini da kendisi otomatik olarak alsın ( dosya adı, print tarihi, edit tarihi vs.)
boyle bir lispi nerden bulabilirim. tesekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ziyaretçi
|
Selam,
Bildiğim kadarıyla aradığınız tarzda bir şey R14'te Hpconfig ile yapılıyordu. O zaman pafta dışında, yani plot alanı dışında, sol alt köşede, dosyanın network içindeki adresi, hangi kullanıcı tarafından ne zaman yapıldığı türünde bilgiler yazıyordu. Ama bu sizin istediğiniz gibi, bazı bilgileri size sorarak yapmıyordu. Herşeyi tamamen kendisi yazıyordu. Fakat R2000'de bu özelliği kaldırdılar. Duyduğum kadarıyla bununla ilgili lispler yazdıranlar olmuş, eğer elime geçerse size gönderirim. |
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
teşekkür ederim ilginize. bunun icin bir lisp olduğunu daha önceden duymuştum ama bir türlü lispin ismini hatırlayamadığım için arayıp bulamıyorum. İsmini hatırlarsanız bile çok sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Fully Automated Plot Stamping for AutoCAD
http://ourworld.compuserve.com/homep...t/plotstmp.htm Bu işinizi görür |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
teşekkür ederim. aradığım böyle bişeydi.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
plotstamp
AutoCAD 2000 için "Plot Stamp" yazılımını http://www.sayisalgrafik.com.tr/des&egit/acadpatch.htm adresinden bulabilirsiniz.
AutoCAD 2002'de ise bu özellik zaten "Plot" diyalog kutusundan ulaşılabilir durumda. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
sayisal grafik'in sitesinde bu tür patchler olduğundan haberim yokmus. daha cok autocad ve yeni autodesk programların tanıtımları var saniyordum. tesekkurler.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|