|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
RESIMDEKI BOZUKLUK ICIN OZUR DILARIM... En son mimarolucam tarafından düzenlendi : 19-12-2004 02:21. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
önce iki boyutta üstten gördüğün gibi çizersin(yay ve çizgi komutlarını kullanarak) daha sonra özellikler penceresinden çizdiğin nesnelere kalınlık (thickness) verirsin. dene istersen yapamazsan başka bir çözüm bulmaya çalışalım.
iyi çalışmalar... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
denedim yaklaşık istediğin gibi bir şey çıkıyor.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
iki boyutlu çizimi extrude yap daha sonra ölçülere uyacak şekilde dikdörtgen prizma oluştur oluşturduğun prizmayı şeklin üzerine yerleştir eğimine göre rotate yap subtractla çıkar şekli elde edersin umarım çok karışık olmamıştır.
iyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
acemi 3d ci yim
benim yaptığım hatalarda oldu onlara sen düsme
![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
ben farkettim
katı değilde tel kafes yöntemini kullanmanı tavsiye ederim ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
bencede çömezin dedigi gibi bu tür cisimlerde solid kullanma.... yüzetlerde hatalar çıkıyor çünkü..... en iyisi surface lerle yapmak bu tür cisimleri....
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
HEPINIZE TESEKKUR EDERIM |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Sorunun halledilmisse problem yok ancak ben bahsettiğin eğimi nasıl verdiğini tam olarak anlamadım. Bu eğimi verirken kullandığın objeyi nası oluşturduğunu anlatırsan sevinirim.
Not : Ben cok eski 2D kullanıcısı. Yeni olarak 3D kullanmaya baslayan bir kullanıcıyım. Ve 3D çözümleri kesinlikle objelerin yan ,ön, arka ve üst görünüşlerinin hazırlandıktan sonra çizme taraftarıyım. İşin aslı bu foruma 3D çizimi mi geliştirebileceğimi düşünerek geliyorum. İyi çalışmalar |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|