|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
AutoCAD i uzun zamandır kullanıyorum ama hep 2 boyutlu cizimler icin kullandım simdilerde yeni yeni 3d ye geciyorum. 3D calısmak gercekten zevkli ama hayallerinizin ötesine sürükleyebilen bir autocad programı var ve ben asağıdaki resimde tıkandım. O yüzeye beğendiğim bir çini desenini eklemek istiyorum. Sorunum bu dur. Yardımcı olursanız sevinirim .
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
render bölümündeki materials kısmından kaplayabilirsin ama ben sana 3ds max gibi programları öneririm daha gerçekçi kaplama elde edersin
iyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ucs
Çalışmak istediğiniz yüzeyde UCS komutuna girip, 3points der ve üç nokta tanımlarsanız (x,y,z) istediğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Artık çalışma düzleminiz gösterdiğiniz bu 3 noktanın tanımladığı düzlemden ibarettir.
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
bursa_3d ne demek istediğini anladım.Tesekkür ederim. Oscar ilgin icin tesekkür ederim ama ben ucs komutunu sadece yön islemlerinde kullanıldığını biliyorum. Benim amacım resimdeki işaretli yüzeyi beğendiğim bir resim dosyasıyla kaplamak yani bir yüzeye ahsap görüntüsü verebilmek. Cevap verdiğiniz icin sağolun ..
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
no problemo
herzaman bekleriz.
Yanlız birşeyi düzeltmeden geçemeyeceğim, UCS düzlem tanımlama komutudur. Tabiiki de 2D çizimlerde yön değiştirmek için de kullanılabilinir, ama UCS siz bir ACAD'te 3D modelleme düşünülemez. selamlar&sevgiler
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|