|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
acad de açtığımız bir dosyada aynı anda iki kişinin çalışmasını sağlayabilirmiyiz yani ağ üzerinde iki pc biri sunucu dosyayı tutuyor açıp çizimi yapıyor ama aynı anda diğeri girip çizimde değişiklik yapacak ve tabi öteki de kaydedince çizime devam edilcebilecek.
böyle bir özellik olduğunu duymuştum ama detaylarını bilmiyorum.normalde ağ üzerinde açılmış bir çizim read-only açılıyor zaten kaydetsede diğerinin değişikiklerini yoksayıp kaydediyor.Bu konuda bilgisi olan varsa çok makbule geçer... ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Selamlar benimde bildiğim kadarıyla READ ONLY olur bunu hiç duymamıştım.Böyle bir özelliğin olduğunu sanmıyorum ama varsa ve yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa bende teşekkür ederim.Başarılar...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ziyaretçi
|
Bildiğim kadarıyla böyle birşey imkansız...
Ama bazen yardım almak amacıyla 2, hatta 3 kişinin bir çizimde çalşıması gerekiyor.. Biz de şöyle bir yol izliyoruz: Yapılacak işleri layerlarına göre ayırıp çalışırsanız sonra da bir dosyadaki o layerları diğer dosyaya copy-paste ile geçirirseniz işiniz hallolur. Örneğin, ben çizimimin bir köşesinde çalışırken o bölge haricindeki yerlerin ölçülerini başka bir arkadaşım veriyor, alanlarını hesaplıyor, yazılarını yazıyor, vs... sonra ölçü, yazı, alan, vb layerları copy-paste ile benim dosyaya atıyoruz ve işler hızlanıyor ![]() |
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
aynı anda iki veya daha fazla kişinin kişinin tek bir çizim dosyası üzerinde çalışabilmesi mümkün, bunun için gelişmiş bazı programlar gerekiyor fakat
msn messenger'daki araçlar menüsünde "uygulama paylaş " die bi şey var, onu kullanarak da yapabilirsiniz zannediyorum ama denemedim |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Msn Netmeeting 'de uygulama paylas kısmında calısabilirsiniz, yani 3d Viz calisiyordu, AutoCAD de calısabilirsiniz sanırım , hiç olmadi White Board uygulaması baslatıp eskiz yapilabilir.
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bilgisayarın en temel mantıklarından birisi bir dosyayı sadece bir tane işlemin açabilmesidir. Aynı anda iki işlem dosyayı düzenleme maksatlı açamaz. Net meeting olayında durum farklı. Aslında dosyayı tek program açar, net meeting de dosyayı açan programa iki kullanıcının isteklerini iletir. Sonuç iki kullanıcı tek bir programı kullanır, tek bir dosyayı değil.
Tavsiye execeğim yöntem aslında turistin tavsiye ettiği yönteme benziyor. Yapılacak olan çizimleri kendi aranızda paylaşın ve her biri için bir dosya oluşturun. Sonra bu dosyaları xref ile uygun şekilde birleştirin. Xref li dosyayı her yeniden açtığınızda dosyaların en son save edilmiş halleri çizili olarak gelir.
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Archicad in Teamwork ozelligi tam aradiginiz..
Cizimi paylasiyorsunuz ve network uzerinden kullanicilar dosyaya sign-in olarak kendilerine kisitlanmis alanda yada limitsiz bir sekilde calisabiliyor.. Butun kullanicilar ayni anda calisabiliyorlar cizim uzerinde. Saygilar |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
"Bilgisayarın en temel mantıklarından birisi bir dosyayı sadece bir tane işlemin açabilmesidir. Aynı anda iki işlem dosyayı düzenleme maksatlı açamaz." ifadesi maalesef günümüz icin geçerli degildir. tek bir dosyada aynı anda cok sayıda kullanıcının calismasi mumkundur, orneklerini henuz turkiyede goremesek de dunyanın farklı bolgelerinde bulunan insanlar aynı cizim dosyaları üzerinde calisabilmektedir. "sanal tasarım stüdyoları" (virtual design studio) kavramı ve "yaygın tasarım stüdyoları" (distributed design studios) temelini bu paylaşımdan almaktadır.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
"Bilgisayarın en temel mantıklarından birisi bir dosyayı sadece bir tane işlemin açabilmesidir. Aynı anda iki işlem dosyayı düzenleme maksatlı açamaz." ifadesi maalesef günümüz icin halen daha geçerlidir. Teknik olarak bir dosyanın iki kişi tarafından aynı anda açılıp üzerinde değişiklik yapılması imkansızdır. Yapılan iş ya netmeeting deki gibi bir programı iki kişiye ortak kullandırıp aslında tek işle tek dosyaya müdahale ettirmektir, ya da farklı girilen verileri ayrı dosyalara kaydedip sonra bunları programla tek dosyada birleştirme olur.Sonuç hiç bir zaman bir dosyayı aynı anda iki kişi açar olmaz.
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
autocad'de çalışıyorsanız xref özelliği en iyi seçenektir. ama yine de aynı pafta üzerinde çalışamazsınız. yapabileceğiniz en iyi şey ortak bir kesişim noktası belirleyip (mesela A-1 aksı v.b.) xrefleri kendi çiziminiz ile kesiştirebilirsiniz.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|