|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Attribute
Herkese merhaba. Siteyi çok güzel ve yararlı buldum. Benimde herkes gibi bir sorunum var. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Autocad 2002 LT kullanıyorum. Attribute ile yaratılmış blokları explode ettiğimiz zaman yazılar değişiyor. Ama benim isteğim şey attribute içindeki yazıyı bi şekilde içeriği değişmeden attribute içinden çekip kurtarmak
. Varsa biryolu tabiii.. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ziyaretçi
|
Bir bloğu patlatmadan sadece yazısı değiştirilmek istendiğinde attribute kullanılır.(ör: kapı numarası veya mahal numarası bloğu, antet gibi...) Bu sebeple "...attribute içindeki yazıyı bi şekilde içeriği değişmeden attribute içinden çekip kurtarmak..." ile tam olarak ne kasdettiğinizi anlamadım. Attribute zaten yazının kendisidir ve blok içinden çıkartılmaz, çıkartılırsa hiçbir anlamı olmaz...
Sorununuzu ve yapmak istediğinizi daha açık ve net olarak anlatırsanız belki daha çok yardımcı olabilirim. |
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
mesela mahal isimleri attribute olarak hazırlanmış olsun. Ben bu mahal isimlerini attribute olarak değilde text olarak paftamda gözükmesini istiyorum. İstediğim zaman hızlı bir şekilde yazının boyunu, genişliğini, fontun tipini vs. değiştirebileyim. Attribute içinden bunları yapmak belki mümkün ama daha zor. Kısaca text olarak bu attribute ları pafta içine çekmenin bir yolunu bulmam gerekiyor. Şu an tek tek attribute içindeki yazıyı kopyalayıp text olarak yapıştırıyorum.. Ama bu yöntemle epeyce vakit kaybı yaşıyorum.. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ziyaretçi
|
Dediğin gibi yazının büyüklüğünü, tüpünü, vs değiştirmek attribute ile olmaz, ancak text ile yazarsan olur... Ama en baştan istediğin büyüklüğü ayarlayıp bloğunu ondan sonra oluşturursan daha sonra text'e çevirmene gerek kalmaz...
Sanırım eline gelen bir proje var ve sen oradaki blok içindeki yazıları büyütmek istiyorsun.. ve de attribute'lar bloklar redefine edilirken değişikliğe uğramadığı için sorun yaşıyorsun.. Yeniden yazmak yerine o blokları scale ile büyütsen... bu işine yarar mı? |
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben dediğini anladım. Çünkü benim de ihtiyacım olmuştu. Almanyadan gelen paftaları türkçeye çevirecektik. Pafta ağzına kadar attribute kaynıyordu. Bende çizimi dxf olarak kaydettim. Sonra dxf dosyasını herhangi bir cad programında (amaç atrribute desteği olmayan programda attribute ları sade texte çevirmekti.) açıp tekrar dxf olarak kaydedip autocad de açtım. Sorunum hallolmuştu.
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
teşekkürler arkadaşlar.
|
|
|
|