|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Layout ve ek pencere
Herkese merhaba.
Sorumu forumda aradım ancak bulamadım.Çünkü böyle bir komutun varlığından haberdar değilim. ![]() Şimdi sorum şu; Modelde çizdiğim kat planımı Layouta attım.Layoutta ,ek olarak kenara bir pencere daha açıp ,başka bir dwg dosyadaki sadece görünüş ve kesitleri koymak istiyorum.Yani aynı dosyaya kopyalama yapmadan Layoutta link gibi viewport açıp görebilir miyim? Umarım karışık olmamıştır ve anlatabilmişimdir! |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Şöyle söyleyeyim
"MV" yazdıktan sonra açılan pencerenin içine ,çalıştığım dosyada bulunmayan bir çizim aktarabilir miyim? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Modelde bulunmayan bir çizimi (örneğin firmanızın antetini) mv ile pencere açmadan da, doğrudan layouta yapıştırabilirsiniz. Yalnız bu yapıştırdığınız çizim sadece layoutta (yani sayfa üzerinde) görünecektir, modelde daha sonra bu çizimi bulamazsınız, çünkü layout'ta "paper" modunda yapılan (ya da yapıştırılan vs) tüm çizimler sadece o layoutta görünür, modele aktarılmaz.
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Peki bu yapıştırma nasıl olacak?Insert mü etmeliyim Nesriny nin dediği gibi?Anlayamadım..
![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Xref i yeterince iyi bilmiyorum.En kısa zamanda öğrenip uygulayacağım.Çok teşekkürler.
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|