|
|
#1 |
|
|
Layer isimlendirme
layer katmanlarını oluşturmak ve hızlı bir şekilde isimlendirmek önemli bir konudur takdir edersiniz ki ama kullandığım autocadde bir süreden beri new layer dedikten sonra hemen ismini değiştiremiyorum otomatik olarak layer1, layer2,...vs. şeklinde isim atanıyor, isimlendirmek için f2 yi tuşlayıp öyle girebiliyorum.
yardımcı olursanız sevinirim. En son lumina tarafından düzenlendi : 24-06-2008 22:05. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
layer isminin üzerine bir kez basınca otomatik olarak rename yapıyor.
problemi tam olarak anlayamadım (defun c:layver () (setq set1 T set2 nil) (setq say1 0) (setq la1 (getstring"\nlayer indisi :")) (princ"\nlayer verilecek objeleri seçiniz :") (setq set1 (ssget)) (command "ucs" "w") (command "plan" "") (setq sayiss (sslength set1)) (while (> sayiss say1) (setq ss1 (ssname set1 say1 )) (setq say1 (+ say1 1)) (setq lay1 (strcat la1 (rtos say1 2 0))) (command "layer" "n" lay1 "") (command "change" ss1 "" "p" "la" lay1 "") )) yukarıdaki örnek lisp de yeni layer acmak ve isim vermek için yazılmış seçilen tüm objeleri girilen indisi ön ek yapıp obje sayısınca layer açıp isimlendiriyor her obje farklı layera geçiyor. bu lisp i kullanarak ihtiyacınız doğrultusunda lisp yazılabilir.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|