|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Autocad 2009 render-mutfak
İlk mutfak çalışmam, önerilerinizi bekliyorum...
En son ozgurkaynarca tarafından düzenlendi : 06-05-2008 15:29. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Tamamen Acad 2009 mu kullandınız?
Biraz loş bir ortam olmuş genel olarak. Dolapların fırın kısmını üzerinde duvarda bir aydınlık bölge var ama ışık kaynağı neresi bilemedim? Yerdeki seramikte bir lamba yansıması var ama...? Duvarla tavanı ayıran karanlık bölge de sanki tavan duvarın üzerine oturmuyormuş gibi bir his veriyor. Sol köşede tavan o kadar karanlıkken duvarın aydınlık kalması biraz garip değil mi? Bar sandalyesinin önündeki karanlık bölge çok koyu olmuş. Sandalyeyi de en az iki tane düşünün derim, yalnızlık Allah'a mahsus :-) Zemindeki seramiklerin boyutlarını gözden geçirmeniz gerekli galiba. 10 katı daha küçülmeleri gerekiyor gibi. Dolap tutamaçları da... Çalışmanız "Bir fuardaki mutfak standı" gibi duruyor. Sağ tarafındaki geniş boşluğu bir şekilde doldurmanızı ya da kamerayı biraz daha sağa kaydırarak bakmanızı tavsiye ederim. Kolay gelsin!
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Öncelikle şunu belirtmek isterim, orjinal resim bmp uzantılı, paintte açıp jpeg olarak kaydettim, resim kalitesi bi miktar düşmüş olabilir.
Çizimde tamamen autocad 2009 kullanıldı. Tabure, evye ve baharat kutuları hazır model. Kamera konusundaki eleştirinize katılıyorum, açıyı değiştirmek ve çerçeveyi biraz dolaba doğru sağa kaydırmak lazım. Lamba yansıması ise fırının içindeki ışığın yansıması, çapı küçültülebilinir. Seramikleri bilinçli olarak 60x60 yaptım. Kamera açısını değiştirip ikinci tabureyi de eklersem bahsettiğiniz karanlık bölge etkisinden kurtulabilirim. Farklı açılardan ön çalışmaları da ekliyorum... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
İlk çalışma ise gerçekten, yeter derecede iyi olmuş bence.
![]() Beni şaşırtan Autocad'in render kalitesi. Ya biz çok eski kaldık da şaşırıyoruz, ya bu işte bir iş var. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mutfak için ilk diyelim...
Bende şaşırmıştım ama sonuç fena değil... Render almadan önce display ayarlarını yükselttim sadece, Dairesel yüzeyler ve kenarlar beklediğimden iyi sonuç verdi... 2007 versiyonu ile başlayan 3 boyut atılımı 2009 da bu seviyeye kadar geldi. 2009 da masaüstü komutları workspace'den office 2007 formatında ayarlanabiliyor ama opsiyonel, Alışkanlıklarını bırakamayanlar klasik kullanımı tercih edebilirler... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben çok başarılı bir sonuç olmuş. Ben en son AutoCAD 2004 sürümünde render çalışması yapmıştım. Zaten o sürümden de birşey beklenemez. Şimdi ise hiç kullanmıyorum. Max + Vray olunca AutoCAD render kısmı ile uğraşmak zor geliyor.
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
[quote=ozgurkaynarca;113951]Mutfak için ilk diyelim...
Bende şaşırmıştım ama sonuç fena değil... Render almadan önce display ayarlarını yükselttim sadece, Dairesel yüzeyler ve kenarlar beklediğimden iyi sonuç verdi... 2007 versiyonu ile başlayan 3 boyut atılımı 2009 da bu seviyeye kadar geldi. Bende autocad 2007 den sonra 3 boyut olayındaki autodeskin 3ds max dan uyarlanmış arayüzü ile zenginleştirilmiş oldugunu gördüm. ben uzun yıllardır autocad kullanıcısı olarak cok begendim. tabiki max kadar olmasada yinede başarılı buldum. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Son halini yeni konu olarak ekledim,
Konu başlığı "autocad 2009 render" |
|