|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
autocad plan boyama?
arkladaşlar autocadde iyi şekilde plan boyama yapılabilir mi, ufak gölgeler vs. bu şekilde yine autocadde yapılabilir mi? yada bunun için hangi programları öneriyorsunuz??
saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sanırım düşündüğün şey için en uygun yöntem AutoCAD'te hazırladığın planı Photoshop programına psd formatında aktararak olur. Forumda arama yaparsan Photoshop'a dosyayı nasıl aktarabileceğini bulabilirsin.
Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
bu konuda yine autodesk in impression programı varmış onuda araştırıyorum, photoshop a alternatif sketchup a benzermiş..
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Autodesk Impression Photoshop karsilastirmasi
Benim kullandığım kadarı ile Autodesk'in Impression programı Autocad ile entegreli calisan, cizgi stilleri ve tarama yöntemleri ile tasarımcıya vektörel çözümlerden çok görsel nitelikli sunum imkanı sağlıyor. Autocad'deki layer mantığında yada tekil olarak çizgilere ve taramalara programın içersinde tanımlı çoğunlukla boyama yada eskiz tekniğine benzer nitelikler atayabiliyorsunuz.
Photoshop'a göre verimliliği daha yüksek çünkü autocad ile birebir veri alışverisi gerçekleştirebiliyor. Ayrıca Autocad'den aldığınız layerlar ile çalıştığınız için çizim entegrasyonu çok daha kolay ve revizyonlarda rahat ediyorsunuz. Bir de blokların tanımlarını değiştirebildiğiniz için, çizimin içine atacağınız her yeni çizim mevcut bloklar ile değiştiriliyor , böylece tek bir bloğun değiştirilmesi bütün çizimdeki blokların değiştirilmesine olanak sağlıyor. Fakat kullanıcıya Photoshop kadar geniş bir perspektif göstermiyor ve tek bir amaca hizmet ettiğinden, öğrenmek için zaman harcadığınız bir programla ancak vektörel tanımlanmış çizimlerdeki sunumları hazırlayabiliyorsunuz, oysa ki alt düzey bir photosop kullanıcısı bile imajlardaki resim editlemekten poster hazırlamaya kadar birçok işlemi gerçekleştirebiliyor. Impression'ı da denemiş biri olarak ben sunumları Photoshop'ta hazırlamayı terchi ediyorum. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|