|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
İlk AutoCAD 3D projem
Arkadaşlar öncelikle affınıza sığınarak AutoCAD'de yaptığım ilk 3D çalışmamı sizlerle paylaşmak istiyorum.
Sizlerin değerli görüşlerinizi almak istiyorum, olumlu yada olumsuz eleştirilerinizin bundan sonra yapacağım ve yapmaya çalışacağım çalışmalarda büyük katkısının bulunacağına inanıyorum. Özellikle eksiklerim ve hatalarım hakkında yorumlarınızı bekliyorum... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
son 3 render
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Emeğinize sağlık, ilk olmasına rağmen bence oldukça güzel olmuş...
Üzerine yazdığınız isminiz hoş olmamış. Saygılar |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben çok başarılı AutoCAD'i sağlam kullanıyosunuz anlaşılan. Renderlar biraz kötü olsada zararı yok onuda max'e atıp güzel bir render alırsanız hiç bir eksiklik kalmaz diye düşünüyorum.
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tebrikler. Bence geleceği görmüşsünüz. 3dmax Autodesk tarafından satın alınmıştı malumunuz. Max ile Autocad ın birleşmeleri çok da uzak olmasa gerek. Şimdilik işinizi basit bir render görür. Ama gelecekte çok rahat edeceğiniz ortada.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Yorumlarınız için çok çok teşekkür ediyorum. Max'i öğrenmeye çalışıyorum, hem eğitim cdleri hemde bilen arkadaşlardan yardımlar alarak. Tekrar tekrar teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Oldukça güzel çalışmalar Autocad için.3d işinde pek tercih eden görmedim doğrusu.Autocad ile çatı yapımını nasıl yaptığınızı merak ediyorum doğrusu.Autocad mi yoksa architecture desktop mu?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Öncelikle teşekkür ederim. Çatı çizimini autocad de yaptım. İlk olduğu için modelling toolbardan wedge komutu ile yaptım, çıkatrma işlemlerini yaparak biraz uğraştım, ama şimdi yeni bir yöntem öğrendim (sevgili Carpediem53'den) daha basit ve daha kolay bir yöntem. Basit bir kırma çatı planında dış hatlar ve sadece mahya ve 45 derecelik çizgileri bırakıp arada kalan kısımları boundary ile polyline yapıyorum ve tek tek en yüksek mahya hizasına kadar extrude yapıyorum, daha sonra hiç bir komut girmeden bir tanesini seçip eğimi aşagıda olacak olan kenarın üzerindeki mavi noktayı "ctrl" tuşuna basılı tutarak aşağıya indiriyorum. Eğim oluşmuş oluyor. Ve buradan tekrar Cemil arkadaşıma çok teşekkür ediyorum.
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
autocadokulu.com - Forumlar - Autocad 3D Çatı modelleme (VİDEO) Ama şöyle bir sorunum var, extrude edilmiş bloklar için ctrl tuşuna bastığımda bende herhangi bir mavi nokta çıkmıyor, aslında çıkanlar var ama onlar da köşe noktaları, videodaki ya da sertelliserdar ın anlattığı gibi seçilecek bir kenar da çıkmıyor bende, o köşe noktalarına ctrl basılıyken tıklayıp aşağıya sürüklediğimde ise bloğu kopyalamış oluyor Sırf merak ettim de bulaştım gece gece yoksa işim olmaz autocad de modellemeyle ama olmuyor işte, ..Benim evdeki Autocad 2006 bu arada, bundan da kaynaklanıyor olabilir?
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sevgili nesriny bu sorun sanırım autocad 2006 dan kaynaklanan bir sorun. Benim kendi bilgisayarımda autocad 2007 yüklü ben yapabiliyorum, ev arkadaşımın bilgisayarında ise 2005 versiyonu yüklü onda denedim olmuyor. Eğer autocad de yapacağım dersen, öncesinde anlattığım wedge komutu ile çizip gereken yerleri çıkartarak oluşturabilirsin ama autocad de modelleme ile işim olmuyor demişsin.
![]() Bu arada eklediğin video anlatım için de çok teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
![]() Tahmin etmiştim sürümden olduğunu, ayriyeten bu tespit için de teşekkürler, yoksa uğraşıp duruyormuşum boşuna ![]()
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
nesriny, (yüzey menüsünden)offset yapın. yüzeye tıklayın modenlin üstündeki herhangi bir boş noktaya tıklayın. 2006 sürümde ben böyle hallediyorum çatıyı. Önemli not; çatınız tek başına ayrı dosyada olmalı yoksa programın kafası karışıyor
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
güzel serdar eline saglık
![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
perspektif cok az sanki 3 km geriden zoom cekmişsin gibi duruyor
ışık(lar) yetersiz yada ayarsız göbekteki ad ve soyad yersiz projenizin çalınacağından endişeleniyorsanız yayınlamayın derim web den "three point light" araştırın derim
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
sn; sertelliserdar
Modelleme ve renderler başarılı yanlız perspektif açılar konusunda aynı şeyi söyleyemem kamera açıları kullanıp binaya farklı açılardan bakmak daha doğru olurdu. izometrik perpektif açıları pek hoş olmamış kolay gelsin |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|