|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
freeMust Çok işinize yarayacak Zaman kazanacaksınız....
Meraba arkadaşlar...
Bu konu daha önceden açılmış ve sanırım fazla ilgi çekmemiş. Bu yama program sayesinde yoğun bir şekilde proje çizen değerli tekniker meslektaşlarım ve değerli mimar arkadaşlar projeleri daha kısa sürede tamamladıklarını görecekler. -Bu yama sayesinde sıva ile uğraşmayacaksınız odanın ortasında bir noktaya tıklayacaksınız sıvanız çizilmiş olacak. -Kolon çizmekle ugraşmayacaksınız kolon koyacağınız yere tıklayarak ve yönünü belirterek projenizde kolonları çok kısa bir sürede tamamlayacaksınız. -Kapı ve pencere çizmekle uğraşmayacaksınız duvarınızın üzerinde sadece 3 nokta belirleyerek kapınızı ve pencerenizi hemen çizeceksiniz (tüm detayları ile kasası, denizliği, yazısı, açılış yönü). -Alan hesaplamayacaksınız odanın ortasında bir nokta tıklayacaksınız ve alanınız yazılmış olacak m² sine kadar (dilerseniz odanızın ismini de ekleyebilirsiniz). -Kendi içerisinde bulunan tefrişleri ile tefrişlerinizi kısa sürede tamamlayacaksınız. -Kesit ve görünüşlerinizde kotlandırma için zaman kaybetmeyeceksiniz saniyeler içerisinde kotlarınız hazır olacak. Başlangıçta her ne kadar acemilik çekseniz de Kullandıkça zamandan ne kadar tasarruf ettiğinizi anlayacaksınız. Bu yama Hemşehrim, Mimar Mustafa ŞENTÜRK tarafından hazırlanmıştır. Kurulumda autocad in kapalı olduğundan emin olunuz!!! sorunlarınız olursa (kurulum ve kullanımda) buradan bana ulaşabilirsiniz. Kurulumdan sonra: Sizler için hazırlamış olduğum acadiso.dwg dosyasını indirin ve autocad ile açın. File - Save as seçip "Files of type" tan drawing tamplate (*.dwt) seçin, oradan "acadiso" yazanı tıklayıp "save" tıklayın. Çıkan kutucuğa "evet" deyin. Bundan sonra yeni bir projeye başlamak için autocad i açtığınızda bütün layerlarınız hazır olacaktır (freeMust için gerekli olan layerlar) renk seçimlerinizi değiştirebilirsiniz. Layer dosyası (11Kb - dwg): RapidShare: 1-Click Webhosting Yama program: http://www.freemust.com/download/freemust-3.1.exe |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Autocad'i Archicad'leştirmeye yarayan bir program gibi görünüyor
![]()
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
valla archicad kullanmadım o konu hakkında birşey söyleyemeyeceğim fakat ben bu yamayı 2003 yılından itibaren kullanıyorum işime çok yaradığını söyleyebilirim şu anda yaptığım projelerde 0 dan başladığımda ilk kat planımı m² sine göre değişiyor tabii en az 35-40 dakikada bitirdiğimi biliyorum tabanı 100 m² bodrum+zemin+1 kat projeyi de 3-3.5 saatte bitirdiğimi de hatırlıyorum
AutoCAD kullanan arkadaşlar için yararlı olacağını düşündüğüm bir program aslında Archicad ile kurcalamaya başlayacağım artık sınavlar bitsin de ![]() En son lumina tarafından düzenlendi : 19-04-2008 23:24. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Öncelikle böyle bir kolaylık olduğunu öğrenmek çok güzel..Fakat ben indirip kurduğum halde bu kolaylıkları nasıl kullanacağımı bilemiyorum..Komut mu girmem gerekiyor? Nereden nasıl başlayacağım bilemiyorum..Yardımcı olursanız sevinirim..Şimdiden çok teşekkürler..
En son lumina tarafından düzenlendi : 19-04-2008 23:24. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
autocad 2007 kullanıcısı iseniz autocad kapalı iken kurulumu yapıyorsunuz, daha sonra autocad i açarak sırasıyla "tools" "customize" "interface" e giriyoruz. daha sonra yeni açılan pencereden sol tarafta üzerinde + olan klasör simgesi var, ona tıkladıktan sonra açılan pencereden "c" "program files" "freemust" klasörünü bulup içerisine giriyoruz. daha sonra alt kısmından "menu files" seçtikten sonra çıkan "freemust.mnu" seçip open yaptıktan sonra "apply" ve "close" yaparak pencereyi kapattığımızda freemust ın toolbarları ekrana geliyor. bu şekilde kullanabilirsiniz... derslerden ve sınavlardan fırsat bulabilirsem resimli olarak anlatımı ekleyeceğim.
En son lumina tarafından düzenlendi : 19-04-2008 23:25. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
sertelliserdar teşekkürler. Freemust'ı açtım ve kullanıyorum.
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Rica ederim.
Bu yama ile ilgili görsel bir video hazırlamayı düşünüyorum. 2. vize sınavlarım bitsin, kurulumu ve kullanımı hakkında detaylı bir video hazırlayacağım. Çok faydalı olacağına inanıyorum. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Çok teşekkürler...Yamayı kurdum çok kolaylaştırıcı özellikler olduğunu gördüm.Ancak bazı sorunlarla karşılaştım, sizde de oluyor mu bilmiyorum belki de benle ilgilidir.Şöyle ki:
çizim ilerledikçe kapısı penceresiyle bir mekan oluşturuyorum tek tıkla alanı ölçmek istediğimde "kapalı alan bulamıyorum " ifadesiyle karşılaşıyorum ve çizim ekrandan kayboluyor.çözümü var mı ben mi yanlış yapıyorum...
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben de hata verdi, yalnız 2008 kullanıyorum, uyumlu değil mi acaba?
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sanırım rapidshare linkinde bir problem var. "acadiso" yu alamıyorum...
Demiştim ki free yerine premium u tıkladığımı anladım ellerinize sağlık...
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sevgil hozcank,
Rica ederim, alan hesabı ile ilgili sorununda o mesajın nedeni köşe birleşim noktalarınızın herhangi bir yerinde boşluk bulunmasıdır, alan hesaplamak için komuta girdiğinizde ekranınızda sadece duvar, duvar-kesim, kolon, baca gibi layerlarınızın açık kalıp diğerlerinin otomatik olarak kapanması gerekir. size tavsiyem projenize başladığınızda öncelikle duvarlarınızı cizin, daha sonra kolonlarınızı yerleştirdiğinizde (yine bu yama ile) kolon altları otomatik olarak trimlenecektir. Daha sonra kapı pencerelerinizi açtıktan sonra alan hesabına girerseniz böyle bir hata vereceğini tahmin etmiyorum. ve birde duvarlarınızın duvar layerında olması gerekir, acadiso dosyasını açıklamamdaki gibi kullanırsanız alan hesabı ve sıva çiziminde gerekli layerlar açık kalacak ve daha sonra tekrar açılacaktır . Sınavlarımın bitiminden sonra videoyu yapıp ekleyeceğim. Ama sorunlarınızda tekrar seve seve yardımcı olurum. Sevgili mimss, bu yama autocad in 2007 versiyonundan önce çıktığı için 2007 versiyonunda kapı pencere kasalarının küçük olması, ve tefriş elemanlarının küçük olması gibi bir sorun var. bunları scale ile yada yine yama üzerinde bulunan toplu ölçekle komutu ile 10 kat büyütüldüğünde düzeliyor. Autocad in 2008 versiyonunda denemedim. Yalnız arkadaşımda denemeyi yapıp sorunun ne olduğu, nasıl giderilebileceği hakkında fikir edinebilirim. Ve Kamil KARA... rica ederimEn son sertelliserdar tarafından düzenlendi : 01-05-2008 21:38. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
sanırım link ölmüş
![]() rapid hata veriyor yenileme şansınız var mı? |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
![]()
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
Özür...
Arkadaşlar öncelikle affınıza sığınarak özür dilemek istiyorum. Bu yama için video hazırlayacağımı söylemiştim fakat; 2. vize sınavlarım, bitirme tezimin araştırmaları için çalıştım ve bu videoyu hazırlama fırsatım olmadı. Ama çok uzun bir zaman geçmeden bu videoyu hazırlayıp sizlerle paylaşacağım.
Sizlerden tekrar tekrar özür diliyorum... ![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|