|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Autocad'de garip bir problem
Problemi tariflemek biraz zor olacak umarım başarırım. Autocad i ilk açtığımda farklı bir komut satırı penceresiyle birlikte açılıyor , bu pencerede açmak istediğim projenin uzantısı çıkıyor enter a basınca açılıyor. Ve "save as" yaptığımda kayıt edilecek yeri soran pencere gelmesi gerekirken bir komut satırı çıkıyor ve burdan teker teker yolu el ile girmem gerekiyor. Bilmiyorum yeterince anlatabildimmi.Bu sorunu nasıl çözebilirim?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Autocad'de filedia diye bir komut var. Normalde 1 de durması lazım. Sanırım seninkisi 0 olmuş. Command satırına filedia yazıp 1 yaparsan sorunun çözülür.
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu sorun daha öncede belirtilmişti. Lütfen konu açmadan önce forum'a bir göz atınız.
Komut Satırına Filedia enter'la... sonra Karşına ufak bir yazı çıkacak... Enter new value for FILEDIA <1> şeklinde bir yazı... buradaki değeri 1 yapıp enter'la Sorunun ortadan kalkacaktır.... ,Saygılarımla Mehmet ATASAYAR
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Teşekür ederim sorun söylediğiniz şekilde halloldu. (Forumda aradım fakat ne diye arayacağım da tam belirli olmadığından bulmadım)
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu sorunu çoğu AutoCAD kullanıcıları Save As sorunu olarak yaşıyor.
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Haftalardır autocad'in girip çıkmadığım dosyası,denemediğim komutu kalmamıştı.
Demek ki ben öyle sanıyormuşum. " Filedia " varmış! Sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır.Sorun halloldu.Sağolun varolun... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|