|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Autocad 2008'de layout sorusu (paper/model butonu)
Merhabalar,
Autocad'in önceki versiyonlarında layout'ta bir kağıt boyutu belirleyip, oraya bir dikdörtgen çizip bunu viewport haline getirip, rahatlıkla ölçek verebiliyordum.Kağıt üzerindeki çerçevede bir değişiklik yapacağımda hemen aşağıdaki "paper/model" butonunu kullanarak paper'ı seçiyordum, sonra tekrar modele dönüp ölçekle oynayabiliyordum.-Karışık bir anlatım oldu ama...- Şu anki problemim, bu "paper/model" butonunu göremiyor olmam...Acaba 2008'de yok mu, yoksa bir şekilde saklı ya da kapalı mı bende şu an?Bu butonun olması gereken yerde maximize "viewport" var ama aynı işlevi görmüyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Araç çubuklarından wiewports çubuğunu kullanın derim ben. Ben bu komut kullanım ve işlev bakımından daha rahat.
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
layout ekranındayken
ps (paper space) ms (model space) komutları ile birbiri arasında geçiş yapabilirsiniz. Butonun yerini bende bilmiyorum . |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Evet, önceki Autocad versiyonlarında bu şekilde yapıyordum ama 2008'de göremiyorum o butonu...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Windows çekme menüsünden workspace modunu değiştirmen gerekiyor, muhtemelen bu durumda Classic modunu seçmen doğru olacaktır...
lakin "yok ben Workspace falan anlamam, ya da değiştirmek istemiyorum" diyorsan şunu deneyebilirsin alternatif olarak.. En son nesriny tarafından düzenlendi : 11-03-2008 16:50. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Classic görünüme geçtiğimde de olmadı...
Gönderdiğiniz ekteki çalışma alanında bulunan "display layouts and model tabs" gibi butonlar da yok.Orada sadece maximize/minimize viewport var. Bu ara bilgisayarımın her programı her parçası bana savaş açmış durumda, her işimi zorlaştırıyor. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Aynı problemle karşılaşma olasılığı olanlar için cevap :
Paper/Model butonu en sağ alttaki "clean screen" kutusunun hemen yanındaki oka basınca bulunuyor. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|