|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
![]() |
acaba hatalı mı???
selam tekrar herkese!!!
ya auto cad 2004 ü yeni yükledim. 3 boyutlu çizim yapıyorum. Thickness ve Elevation komutlarıyla cisimlere boyut veriyorum ama isometric view de bunlar görünmüyor. Sadece cismin üzerine gidip tıkladığım zaman 3 boyutlu cismin çizgilerini kesik kesik görüyorum. acaba başka bir ayar mı yapmam lazım??? bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa ve beni aydınlatırsa sevinirim??? herkese iyi çalışmalar..... )
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
slm kaan3d
anladığım kadarıyla sen 2boyutlu çizimden 3 boyutlu çizime nasıl geçilir diye soruyorsun..(umarım sazanlık yapmıyorumdur
) x-y düzleminde çizmiş olduğun cisme(çiziminin kapalı veya poliline ile çizilmiş olduğunu kabul ediyorum) "extrude" komutu ile (hotkey tuşu "ext" )z düzleminde yükseklik kazandırabilirsin. Ve çizmiş olduğun cismi değişik açılardan görmek için view menüsünden-->3dviews-->herhangi bir isometrik menüyü tıklayarak görebilirsin..veya 3d orbiti kullanarak cismi istediğin açıdan görebilirsin...umarım soruna cvp verebilmişimdir..Kolaygelsin..
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
"view" menusunden "shade" oradanda "wireframe" seçeneğini seçerek bak perspektife.
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Zannedersem arkadaşın bahsettiği 3d verilmiş olmasına rağmen çizimde bazı nesnelerin görülemediği...
2004 te bunu bende farkettim fakat render yapıldığında bu gözükmeyen yüzeyler, gözükebiliyor. Bir de 3d verdiğiniz çizgilerin "defpoints" veya "0" layer ında olmamasına özen gösterirseniz bu problem hallolabiliyor. Umarım doğru anlamış ve yardımcı olabilirmişimdir.
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
![]() |
Zannedersem arkadaşın bahsettiği 3d verilmiş olmasına rağmen çizimde bazı nesnelerin görülemediği...
2004 te bunu bende farkettim fakat render yapıldığında bu gözükmeyen yüzeyler, gözükebiliyor. Bir de 3d verdiğiniz çizgilerin "defpoints" veya "0" layer ında olmamasına özen gösterirseniz bu problem hallolabiliyor. Umarım doğru anlamış ve yardımcı olabilirmişimdir.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|