|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bir Ürün Üretildikten sonra, o ürünün montaj aşamaları nasıl resime dökülür sizlerle paylaşmak istedim. AutoCAD ortamında Yapılmıştır.
Elbise dolabına ait montaj klavuzunun tamamını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz!!! ![]() ![]() ![]() Not : Dosya Boyutu 385 KB'dır..
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhabalar! Bende bu tarz çalışmalarımı daha önceki işyerleridme çok yapmış biri olarak madem paylaştınız yorumlamak istedim. Enlatım açısından her bir sayfada ir sahfanın görünüşü uygun olsa bile genelde bizlere böyle yaptırmazlardı. Hepsini 1 veya 2 sayfaya sığdırmak zordunda kalırdık özellikle kapak sayfasıyla birlikte safhalar 8' e ualaştığı zaman sayfalara net bir anlatımal sığdırmakta ciddi zorluklar çekiyordum. Bu arada yardımcı obje ve aksesuarlarda dispsilh komutu uygulanmadığı için oval yüzeylerde çizgiler çıkmış. Bu objeler autocad te çizilmediyse bu sorunu yok etmek sanırım mmükün değildi. Ama ben kullanmış olduğum tüm obje ve akseauarları çizilebildiğini düşünüyorum. Saygılarımla kolay gelsin.
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Bu montaj klavuzu AutoCAD layoutlarında hazırlandığı için gözünüze çarpan çizgiler çıkabilir. Aslında Solprof almış olsaydım o çizgiler çıkmazdı. Bizim Sektörde montaj klavuzları çeşitlilik gösterir benim forum'a vermiş olduğum klavuz ise farklıdır. Yani sizin yapmış olduğunuz klavuzlar ile bizim yapmış olduğumuz klavuzlar uyuşmayabilir. Son olarakta çizimlerin tamamı AuotoCAD ortamında yapılmış olup modellemelerin tamamıda yine bana aittir. Belli bir noktadan sonra bu tür aksesuarların çizim veya modellemesi çok basitleşiyor artık. Düşünmenize gerek yok. Kendime ait olmayan bir eseri burada ve başka yerde yayınlamam!!!
Saygılarımla ; Mehmet Atasayar
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|