|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
cnc makinesine vermek için katı modellemeyi stl formatında 3dsmax'te kaydedebiliyorum fakat her zaman max kullanma şansım olmuyor, autocad de :
Command: stlout Select a single solid for STL output: 1 found Select a single solid for STL output: Create a binary STL file? [Yes/No] <Y>: y The solid does not lie in the positive XYZ octant. diyor. autodesk invertor da yapıldığını yazıyorlar ama AutoCAD de nasıl yapılabilir? yapılır mı ? stlout komutunu çalıştırabilir miyim ? file_export tan da aynı sorunu veriyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ayarlarında sorun olabilir. Ben deniyorum fakat bende öyle bir sorun çıkmıyor. AutoCAD sürümün nedir onu belirtirsen yardımcı olabiliriz.
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Bence modelde sorun var.
Streolitography bazı kuralları olan bir format. Aynı modeli MAX'de stlcheck yönetimini denemiş olsaydınız mümkün olurdu. Ama MAX yok sdiyorsunuz. Yakın zamanda bir makey için bir model yaptım. Ufak tefek yanlışları vardı STL kontrolü sonrasında problem giderildi. Modelin jpegini gönderirseniz. Belki biz de bakabiliriz.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Autocad 2007 kullanıyorum, model korint düzeninde bir sütun başlığı, kenger yapraklarının ve diğer şekillerinin parça parça modellenip union yapılmış hali.Fakat ben bunu basit bir tek parça dikdörtgen prizma yaptığım zamanda stl olarak kaydedemiyorum AutoCAD 'de
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Daha önce aynı modeli max.te kaydetmiştim modelde bir sorun olduğunu belirten birşey olmamıştı
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Stl check yaptınız mı?
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hayır , stl check yapmamıştım, modelden prototip yaptılar cnc'de, oldu. Şimdi söylediğiniz üzere
yaptım, 52 tane hata buldu. O zaman hatalı olup olmaması bir sorun teşkil etmiyor cnc için diyebilir miyiz? AutoCAD'de ise aynı sorun devam ediyor, basit bir şekil modellesem bile, stl olarak kaydetmiyor. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|