|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Radis extended line (autocad 2008)
selamlar,
autocad-2008 de radius verdiğimiz olculere, radius un devami niteliginde cizgiler olusuyor. help de bulamadim. eski autocadlerdeki gibi normal veremedim bir turlu, yada bu cizgileri nasil kaldirabilirim. simdiden tesekkurler. Murat K. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Radius komutunu nasıl kullandığını bilmediğim için sana kendi tavsiyemi vermek istedim.
Komut satırına "F" enter "R" enter ve vereceğin radius derecesini girdeikten sonra radius vereceğin köşelere mause ile tek click yapıp ardından çift enter yaparsanız radius vermiş olursunuz. Yaşadığınız sorun ortadan kalkar.
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
selamlar,
sorunumu tam olarak anlatamadım kusura bakmayın lütfen. mevcut radius a ölçu veriyorum fakat ölçude bir arc (yay) oluşuyor. bu arc ın çıkmasını istemiyorum, autocad ın eski versiyonlarında olduğu gibi yay olmaksızın ölçü verebilirmiyim. bu arc büyük olasılıkla kalkıyordur, fakat nereden kalktığını bir türlü bulamadım. teşekkürler |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Ölçü stilinizin özelliklerinden "Lines" sekmesi altında "Extension lines" başlığı altında (sol altta) "ext line 1" ve "ext line 2" karelerini tıklarsanız sorununuz çözülecek sanırım. Yalnız dikkatli olun bu ayarlar tüm ölçüleriniz için geçerli olacaktır!
Yay parçası olarak gördüklerimiz, aslında, sanırım diğer düz ölçü çizgilerindekine benzer şekilde, işte çizginin ne kadar çizime yaklaşacağı, ne kadar çizgiden dışarı taşacağı gibi ayarların dairesel ölçülere de uyarlanmış hali.
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
teşekkürler architurk,
bu durumu yorumlamadan edemeyeceğim. biz "ANSI Y14.5M-1994." military standard ı kullanıyoruz, standard a çok bağlı kalmamız gerekiyor. bu standard a böyle bir gösterim yok. genelde piyasa işlerinde de (bir standard dı temel almayan işlerde) bu tarz radius verilmez diye biliyorum. Extension line lı radius şekil-1 deki durumlara daha uygundur. autocad ın şekil-2 deki gibi de radius vermesi gerekirdi bence, bunu bir eksiklik olarak düşünüyorum. teşekkürler |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Aslında farkettiniz mi bilmiyorum, "dimradius" deyip, yay parçasını seçip, yayın merkezi ile seçtiğiniz nokta arasında bir yere tıkladığınızda sizin istediğiniz gibi bir görüntü oluyor.
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
değeri küçük bir radius ise dediğiniz mümkün olmuyor.
diğer bir değişle ölçünün sığamayacağı derecede küçük bir radius da "extension line" lı durum oluşuyor. saygılar |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|