|
|
#1 |
|
Yönetici
|
Autocad'de hatch birleştirmek
Autocad'de ayrı ayrı hatchleri birleştirerek tek bir hatch yapmanın pratik bir yolu var mıdır?
![]()
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bana Kalırsa block yap daha kolay olur.... Ama bir çok yöntem var hangisi kolyına gelirse onu dene bence...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Merak ettiğim, "hatch"leri kesip, biçebildiğimiz, sınırlarını yeniden çizdirebildiğimiz, seperate hatch deyip parçalara ayırabildiğimiz gibi birbirine ekleyemiyor muyuz?
İstediğim şey tam olarak parça parça olan tüm hatchleri seçmek ve hepsini tek bir hatch haline dönüştürmek
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Evet mümkün (ama düz autocad yapabilirmi bilmiyorum ama) architectural desktop da aec komutu altında hatchleri merge yaparak ayrı ayrı bile olsalar aynı hatch yapabilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Blok yapmaktan daha kolaydır.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Block yapmak sonradan yapılacak değişiklikleri engeller. (hatch scale, vs. gibi)
2004 sonrası sürümleri takip etmediğimden ileriki versiyonlarda böyle bir özellik var mı yok mu bilemiyorum. Olmadığını varsaydığımda bence en mantıklısı "group" yapmaktır. Böylece bir tanesine tıklandığında hepsi seçilmiş olur ve properties panelinden istenilen değişiklikler yapılabilir. (superhatch'de olduğu gibi)
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|