|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
AutoCAD'de find sorunsalı
Bildiğiniz gibi find komutu ile kelimler bir çırpıda yerine konulmak istenen kelimler ile değiştirilebiliyor, fakat bu değişmesini istediğimiz yazıları "zoom" seçeneği ile görmek istediğimizde kel alâkâ yerleri gösterebiliyor hatta zoom yapılan yerde hiç bir yazının görünmediği de oluyor. Sizlere sormak istediğim bunun bir çözümü var mıdır?
Yıllar önce yazdığım lispim bu sorunu çözebiliyor üstelik doğru şekilde zoom da yapabiliyor ama AutoCAD'in kaç sürümdür süregelen bu sorunu farkedip yeni versiyonlarında düzletmemesi ilginç. Çözümü varsa da rastlamadım ![]()
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu olay maalesef bloklar yaratılırken düzgün bir taşıma noktası belirtilmemesinden kaynaklanıyor. Diyelim ki bir blok yaratıyorsunuz, içinde de attribute ile yazı.. ama bloğu yaratırken taşıma noktasını özel olarak belirtmiyorsunuz.. işte o zaman, daha sonra kullandığınız bu bloğun yazısını find ile arattığınızda ve zoom yaptığınızda, komut bloğun taşıma noktasına zoom yapıyor ve siz de koskocaman bir boşluk görüyorsunuz. Bu şekilde yapılmış bloklar düzeltilirse veya yeni blok yaparken bu konuya dikkat edilirse bu sorun çözülür.
Kolay gelsin
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bahsettiğim sorun block içerisinde olmayan yazılarda oluyor ama..!!
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben bu sorunla UCS değişikliklerinde karşılaşıyorum. Bir çözümünüz varsa ve paylaşabilirseniz gerçekten çok mutlu olurum. Ben de zamanında epey araştırmıştım ancak çözümü bulamadım.
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Çözümü buldum arkadaşlar. UCS origin noktası world den farklı ise yani 0.0.0 farklı tanımlanmışsa zoom yaptığınızda abidik gubidik yerleri gösteriyor.
Çözüm için Command: UCS <enter> world <enter> Oh be sonunda... ![]()
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|