|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
AutoCAD 3.boyut hakkında?
autocad programını kullanarak bir arazi formunu 3 boyutlu halde çizmeye çalışıyorum..
hangi komutu kullanmalıyım acaba...??? ruled surface komutu ile oluşturmaya çalıştım...ama yer yer iç kısma doğru girintiler oluştu... bir de arazide belli bir kottan sonra iki ayrı tepecik var..yani arada bir boyun oluşturmam gerekiyor..bu komut ile bunu da başaramadım... ![]() yardımcı olursanız çok sevinirim.... ilgilenen herkese şimdiden teşekkürler.... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Boyunları, tepecikleri ayrıca yapıp istediğiniz gibi şekil verdikten sonra araziye yapıştırmayı denedinizmi?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
dwg leri 3d max e atarsan sorun kalmaz
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
yanılmıyorsam oluşturduğunuz kontur çizgilerindende olabiliyor
spline mi yoksa pl mi kullandnız ayrıca loft komutunu uygularken ruled yerine birde smooth fiti deneyin o daha yumuşak bir geçiş sağlar böylece içten içe doğru girintiler oluşmaz birde render almadan önce regen komutunu bir kez daha girseniz (görüntüyü tazelemek) değişiklik olacak mı? bunuda george omuranın kitabında böyle bir bölüm vardı oradan hatırladım. umarım işinize yarar |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
evet şimdi hatırladım
bir katının yüzeyle dilimlenmesi konusuydu. ilk tepenin kontur çizgilerini çiz daha sonra kontur çizgilerine denk gelecek şekilde bir kare çiz kontur çizgilerinin olduğu yüzeyde daha sonra kontur çizgilerine loftu uygula ondan sonrada kareye extrudeyi uygula daha sonrada slice uygulayarak basit kare katısından yüzeyi kestiği noktaya kadar çıkart. ondan sonrada 2.tepecik içinde aynı işlemleri yap ve 2 sini birleştirdikten sonrada zaten boyun bölgesinin kontur çizgilerini rahatlıkla ekleyebilirsin . |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Autocad 2008de bunla ilgili bir komut var. Ama oldukça gizli olduğunu biliyorum. Türkiyede çok az insan biliyormuş sanırım. Böyle olduğunu duyuncada forumda yayınlamak ne kadazr doğru olur bilemiyorum
İzohipsleri çiziyosun ve birleştirebiliyosun. Arazi oluşuyor. Doğru anlamışım sanırım soruyu? |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Genelde çok eğimli arazilerde autocadden max e aktarım için terrain programı kullanılıyor.Program sizin kot çizgileriniz arasını mesh olarak örüyor ve katı model olarak max e aktarabiliyorsunuz.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
hocam su 2008 de yapılanolayı acıklarmısın rıca etsek....cok yuzeysel oldu....
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|