|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
autocad 3d pencere cam saydamlığı nasıl verilebilir?
merhaba arkadaşlar..autocad 2007'de çizdiğim 3d ev modeline iç mekandaki eşyaların gözükmesini istediğimden,pencere camlarına nasıl saydamlık verilebileceğini bileniniz varmı? eğer var ise gerçekten çok memnun olurum.eminim diğer arkadaşlarımızda bundan faydalanacaktırlar.. en zor kaldığım pozisyonda cam kısmına saydam resim atıyorum ama iç mekandaki tefriş eşyalarının görünmesini istiyorum artık
şimdiden teşekkür ediyorum.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
bunu ancak renderda verebilirsin. materialden cam malzemesi atayabilirsin.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Cam layerine malzeme atamanız lazım, options -system - properties aşamalarından enable materials işaretini kontrol edin, solid komutuyla camlar şeffaf olacaktır.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
materyalden cam malzeme atıyorum zaten orada bir sıkıntı yok, fakat şeffaflık veremedim..nimez: solid komutu dediniz ama solid ile şeffaflığı nasıl vereceğimiz konusunda bir fikrim yok sanırım..ayrıca auto cad 2005'te sistem butonu render ayarlarını halletim şeffaf elde edebiliyoruz,faka ben 2007 kullanıyorum..ve 2007auto cad' de op/system/properties(?) yok , onun için halledemedim.. tekrar teşekkürler , yardımcı olabilirseniz sewinirim
![]() En son carpediem53 tarafından düzenlendi : 11-11-2007 16:14. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
atadığın malzemenin opacity sini düşürmeyi denedin mi?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
cam yapmak için yaklaşık ayarlar. Biraz da kendi istediğine göre deneme yanılma yaparsın...
http://img214.imageshack.us/img214/8...aterialgd0.jpg |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
çok teşekkür ederim..opacitiyi düşürünce istediğim gerçekleşti..(can 666) eklediğin image dosyası içinde (harbi65'e) teşekkür ederim..yardımınıziçin teşekkür ederim..
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Renderda görebilirsin bunu. Ayrıca bir önerimde olucak 2008in render motoru oldukça iyi. Camları çıkarabilmesi açısından söylüyorum bunu.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
cam sorunumu hallettim arkadaşım yinede çok saol..şua-nda çok iyi derecede camlar elde edebiliyorum artık..2008'e geçmek gerek haklısın..şu en son projemi biir bitireyim teslim edeyim..2008 e geçiş yapıcam zaten
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
unutmadan umarım 2008 3d , 2007 'ye göre daha iyidir memnun kalınmıştır yani..şuana kadar oluymlu şeyler duyduk hep ama.. sanırım yine mental render motoru mevcut?? bence max gibi farklı render motorları yüklenebilmeli artık autocad programımıza..sizcede öle değilmi..
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|