|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
sorun var.
Herkese selamlarımı iletirim öncelikle.
Değerli forum arkadaşlarım "Multiline text editor" penceresinde "SEMBOL" çekme cubuğunun altında "other" diye birşey var.Bu oldukça kullanışlı bir şeydi benim için taki bu komuta giripde "CharMap.exe" diye bir dosya isteyene kadar. Bu sorunu yaşamış ve çözmüş arkadaşımız varmı? Şimdiden ilginize teşekkür ederim. Diğer bir merak ettiğim bir husus ise şöyle. Çok emin olmamakla birlikte taki Autocad-R12'ye dayanan Change text gibi bir komut vardı. Bu komut sırası ile seçtiğim ayrı ayrı yazıları (mesela seçtiğim yazılar 12, 13, 14 olsun) yine sırası ile klavyeden değiştirme şansı veriyordu. Yani komut satırına old text:12, new text:? yazıp benden 12 yerine yeni bir yazı yazmamı sağlıyordu, bunu seçtiğim diğer 13 ve 14 içinde uygulamamı sağlıyordu. Şimdi acaba diyorum bu bir lisp miydi yoksa gerçekten böyle bir komut varmıydı. Buna benzer bir komut veya lisp kullanan arkadaşımız varmı yoksa gerçekten bir lispmiydi. Beni bu konularda aydınlatacak arkadaşların sevabı büyük yazılacak ona göre ) teşekkür eder başarılar dilerim |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba...?bana suan kullandıgın programın versiyonunu belirtirsen sana daha iyi yardımcı olabilirim ve bu probleminin çözümü için sana bir dosya göndericeğim ama bu site göndereceğim programın .exe olmasından dolayı desteklemiyor.Bu ara CharMap.exe dosyası bir Karakter eşlem programıdır ve her windows ta bulunur. Çalışmalarında başarılar dilerim. erkanokman@hotmail.com |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
sayın erkanokman ilginize teşekkürle başlayayım, halen Autocad-2000 versiyonunu kullanıyorum. CharMap.exe dosyasını find ettirdim ama bulamadım. Ayrıca Change text diye bahsettiğim komut autocad de orjinal bir komutmu yoksa değilmi.
Bu durumda ben e-mail adresimi vereyim oraya gönderebilirsiniz, ilginize teşekkür sitenizi sabırla bekleyeceğim. başarılar... murat.kocyigit@mikes.com.tr |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba...?CharMap.exe dosyası autocad'de kullanılan bir komut değildir.Windows işletim sistemlerinin hemen hemen hepsinde standart olarak bulunun bir karakter eşlem programıdır ve çokta yararlı bir programdır.Ben size bu programı gönderiyorum gönderdiğim programı Windows/system32 altına yükleğiniz.Yükledikten sonra umarım artık bir problem yaşamazsınız,şayet AutoCAD'de hata devam ederse sizden AutoCAD'i yeniden kurmanızı önereceğim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. erkanokman@hotmail.com |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Re: sorun var.
[change text bir Autolisp dosyasıydı ve R12 de bulunuyordu.
bazı fontlarda fi plot edilmediği için ve senin dediğin gibi bul_değiştir yapıyorduk..R12 bulursan cht.lsp dosyasını autocad içine kopyala,sonra yükle ve cht ile çalıştır.. kolay gelsin..bulamazsan haberim olsun.. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|