|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Linux-AutoCAD uyumu hala bir problem
Ozellikle son bir yil icerisinde hükümetlerin de destegini alan ve hakkinda arastirma-gelistirme fonlari kurulan isletim sistemi Linux, benim gibi bir cok bilgisayar kullanicisinin canina tak eden Microsoft'un yerini almaya cok yakin. Linux, acik kod sistemi ile sürekli gelismeye ve bünyesindeki hatalarin on-line olarak düzeltilmesine acik olan yapisi ile bugün cogu microsoft tabanli programi bile hatasiz olarak calistirabilmekte (hatta Microsoft'un kendi yazilimlari bile). Halen Microsoft'un sistemine gore tasarlanmis bircok yazilim Linux'ta da calisiyor evet ama AutoCAD icin bu hala mumkun degil.
En azindan insaat sektorunde agirlikli olarak kullanilan bu programin Linux tabanina uyumunun saglanmasi halinde bir cok Microsoft magduru kurtulmus olacak. Iste benim tartismak istedigim konu da bu. AutoCAD'in Linux'a uyumu icin calisan bunun icin onerileri olan birileri var mi? Autodesk firmasinin bu konuda bir calismaya yapmiyor olusu karsisinda is bize dusuyor sanirim... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba ...?Güzel bir konuya değinmişsin.Herşeyin çözümü olduğu gibi bununda araştırdığım kadarıyla çözüm yolları araştırılıyor sanmaki Autodesk firması bu konuda bir araştırma içerisinde değil,sanırım 1 yıldan fazla sürmiycektir bu çalışma biliyorum bize göre uzun ama yazılım firmaları hele böyle büyük firmalar için büyük başarıdır.Bu arada Linux çilerin hep yaptığı şey olan yazılımların benzerlerini hazırlıyorlar AutoCAD'in yerini tutmiyan bir alternatifte sunmayı ihmal etmemişler trial versiyonunu intdirebileceğin adresi veriyorum umarım işini görür denemeye değer. http://www.linuxcad.com/ Çalışmalarında başarılar dilerim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
eheheheh bende bu konuda bir araştırma yapmıştım. Sonuç olarak autocad yerine kullanılabilecek programlardan başka bişi bulamadım. Linuxcad çok uyduruk. Eğer makine çizimleri yapıyorsanız varicad adlı program gayet güzel. Kullanımı birazcık autocad i andırıyor. Eğer mimari için program arıyorsanız cycas (www.cycas.de) işe yarayabilir. Autocad gelişmişliğinde değil ama bence gayet güzel sonuçlar veriyor. Tabiiki akıllı mimari elemanlarda içeriyor.(duvar, kapı, pencere, donatı, kesit alma) 3 boyutlu çizim yapıp, povray de (ücretsiz) kaplama yapabiliyorsunuz. Fiyatı da gayet uygun. Ama linux ve autocad! autodesktekilerin işi çok ama çok çok zor. Windows a o kadar güzel adapte olmuşken bu linuxta nereden çıktı.
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba...?Evet PaSHa arkadaşımızın yapmış olduğu araştırmanın fazlalığından olsa gerek onun tavsiye ettiği program hiç fena sayılmaz gerçektende işini fazla olmasada Linux ortamında problemlerini çözüm olacaktır. Çalışmalarınızda başarılar. erkanokman@hotmail.com |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|