|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
netcad den autocad a aktarılan dosya da problem
Belediyeden aldığımız bir dosyada (tahminimce natcad te çizilmiştir) autocad te açınca biraz gariplikler oluyor. Cepheler den bakınca çizginin bir ucu 1m de ise diğer ucu 2m de oluyor. plandan hepsi aynı görünmesine rağmen cephede karman çorman. Dolayısıyla çevre binaları modellerken baya bir sorun çıkıyor binanın biri aşağıda biri yukarıda kalıyor. Çizimin z koordinatlarını aynı anda 0 a getirmek mümkünmü ?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
download kısmın da iron.zip olacak o işini çok fazla görecektir.
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Netcad den Autocad aktarım
Benimde şöyle sorunum var. Netcad deki ncz. uzantılı dosyayı autocad (dxf) olarak kayıt ediyorum. Fakat kayıt ettikten sonra autocad deki o kayıtlı dxf dosyasını açamıyorum.yardımlarınız bekliyorum teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Netcad den çevrilen dxf içerisindeki türkçe karakterlerden kaynaklı. Autocad onlara gelince hata veriyor. En güzel çözüm dxf okuyan başka bir programla okutup tekrar dxf olarak yazdırıp autocad ile açabilirsiniz.
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Teşekür edeirm açıklamalar için, ben dosyayı archicad e atıp ordan tekrar dwg formatına çevirerek çözmüştüm
![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba,
Yukarıda bahsedilen yöntemlerle Netcad dosyaları Autocad dosyalarına ( *.dwg,*.dxf ) e dönüştürülebilir. Yalnız netcad dosyalarını Autocad e çevirirken dikkat edilmesi gereken bir takım hususlar vardır. Bunlar : * Tabaka renklerinde 15, 16, 80 nolu renkleri, * Tabaka isimlerinde " %, ^, # " vb. gibi karakterleri kullanmayınız. * Projeniz blok objeleri içeriyorsa bu objeleri ayrıştırınız ve blok kütüphanesinden siliniz. * Netcad in yazmış olduğu autocad dosyalarını Autocad in 2000,2004 versiyonları açabilmektedir. İyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Elimizde netcad olsa ya da kullanmayı bilsek sorun olmayacak ona da çare arıyacağız ama ncz olarak elimize geçmiyor. Haritacılar bunu dxf olarak gönderiyor bize. Sonra ona dönüp sorunu anlatıp çareyi bulana kadar böyle çözmek daha kolay geliyor....
![]()
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|