|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Herkese sevgi vede saygılar sunarım.
Ben Autocad-2004 kullanıcısı arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Halen 2000 versiyonunu kullanıyorum yakın zamanda 2004'e geçiş yapmayı planlıyorum.Bu konuda kullanıcı düzeyinde beni aydınlatacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.Konu ile ilgili olarak Autodesk in web sayfasından bazı bilgiler aldım.BU bilgilerin dışında söylemek istediği olanlar varmı? saygılar... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba ...?AutoCAD 2004 terfisi tabiki iyibir fikir ama üzülerek söylüyorum yapılan köklü bir değişiklik yok.Yapılan en büyük fark menü butonlarındaki değişiklik.Ama mesleğinin ne olduğunu bilmediğim için pek bir yorum yapma şansımda kalmıyor aslında.Eğer lisanslı almayı düşünüyorum diyorsan bence AutoCAD'e devam. Saygılarla çalışmalarında başarılar dilerim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Acad 2004
Autodesk'in Acad 2004'te hiç bir yenilik yapmadığını söylemek bence biraz haksızlık olur. Çünkü gerçektende devrim niteliğinde şeyler var. Mesela artık yeni dwg uzantılı dosyalar tahminen %20 daha az yer kaplıyor. Bunun sonucunda da büyük dosyalarda, çizimlerde çalışmak daha hızlı ve kolay oluyor. Eğer Acad'de 3D çalışıyosanız gerçekten de hız farkını hissediyosunuz.
Bence 2. en önemli yenilikte artık RGB renk paletine beğımlı değilsiniz. Yeni Acad Windows'un tüüm renklerini destekliyor. Tabii bu büyük paftalarda çalıştığınızda problem olabiliyor, çünkü çıktı veren kırtasiyelerin çoğu daha yeni Acad 2004'ten habersiz. Menülerin renkli veya saydam olması beni fazla etkilemedi, ama superhatch i tekrardan Acad'e entegre etmeleri de çok iyi olmuş. Son olarakta artık Gradient hatch yapabiliyorsunuz. Yani 2-D bir çizimde metal bir boruyu ışık yansıması varmış gibi gerçek renginde gösterebiliyorsunuz. Sanırım Acad tam bir grafik programı olma iddiasına girmiş bu son sürümle beraber. Ama yol alacakları daha çok yol olduğunu söylemekte yanlış olmaz. Benim şimdilik gördüğüm yenilikler bunlar. Keşfettikçe daha yazarım. Umarım faydası olmuştur.
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba...?orcar5 arkadaşım öncelikle şunu belirtmek isterimki AutoCAD ucuz bir program olmadığı gibi herkesin alım gücüne hitab eden bir program değil.Yararları hiçbir şekilde tartışılamaz ama korsan olarak kullanıcam bu programı diyenler için tabiki terfi edilecek bir programdır yalnız şu hususa dikkatini çekmek isterim elinde bir alt sürümü olanlar için alınası bir program olmadığını tekrardan yinelemek isterim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. erkanokman@hotmail.com |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|