|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Autocad 3 boyut
Autocad'te sürekli 2 boyutlu çizimler yapıyorum ama aynı zamanda 3 boyutluyu da unutmak istemiyorum. Bununla ilgili önerisi olan var mı yada 3 boyutlu ile daha fazla bilgi alabileceğim anlatımlı siteler.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mesleğinizin ne olduğunu bilmiyorum ama, metraj yapıyorsanız klasik metraj hesabı haricinde 3d kullanarak metrajınızı teyid edebilir ve 3d çizim hususunda formda kalabilirsiniz. Özellikle ihale hazırlıklarında 3d üzerinden metrajın çok pratik ve zaman kazandırdığını söyleyebilirim.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben mesleğim gereğince üretime verdiğim projeleri daha detaylı anlamak için hemen ardından 3d'ye kaldırıyorum.. o zaman heme benim için hemde üretilen ürünün eksik, hata veya nasıl üretildiğini daha iyi anlamış oluyorum... Sende böyle bence.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
teknik ressam
Teknik ressamım inşaat şirketinde zemin incelemeleri sonucu toprak derinlikleri, seviyeleri v.b. çizimler olduğu için sürekli 2 boyutlu, bunları 3 boyutta çizmek gibi bir imkanım yok internetten indirdiğim bazı planları kağıt üzerinden ölçerek çizmeye çalışıyorum ama çoğu zaman ölçüleri tutmuyor. Örneğin iki katlı bir ev çizerken ilk kat aldığım çıktıya göre daha küçük ikinci kat planı daha büyük oluyor ve çizim bittiğinde 1. ve 2. katı yerleştirdiğimde alt kat küçük ama üst kat daha geniş oluyor.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sorunu tam anlayamadım ama üst katta çıkma olmasın?
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|