|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
AutoCAD2004 de tollbars sorunu....
Arkadaşlar öyle bir sorunla karşılaştım ki akıllara zarar.
alışkanlığımdan dolayı iconların yerlerini değiştiriyorum kullanırken. fakat programı kapatıp tekrar açınca herşey eskisi gibi. çeşitli yollar denedim. kaldırıp tekrar kurdum. ve sanırım 2002 de yoktu bu sefer aplication data klasörü içinden kullanıyor menü dosyalarını. ama niye menü dosyalarını bu şekilde kaydetmiyor. şimdilik bir çözüm bulamadım o yüzden zorluk çekiyorum. sürekli kullananlar warsa bilirler alışkanlık çok önemli insanı çok yavaşlatıyor.bir yolunu bilen warsa yardım rica edeceğim.... saygılar............ |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
walla elime 2004 geçmediği ve bu sorunu önceki verisyonlarda yaşamadığım için bilemiycem.
bilen varsa önceden biz de bilelim bari. (2004 üçün oldukça hızlı davranmışsınız)
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
MerhabaKarşılaşmış olduğun probleme köklü bir çözüm yolu.İlk olarak yapmak istediğin tüm değişiklikleri yap iconlar,menüler vb.. ardından AutoCAD menüsünden (TOOLS) sonra (OPTiONS...) seçeneklerini şeç ardından karşına çıkan menüden (PROFiLES) menüsünü seç ve ardından (Add to List..) butonuna tıkla. Karşına çıkacak olan (Profile Name) kısmına bu değişikliğe vermek istediğin ismi gir.Eğer istersen (Description) kısmına bu değişiklikle ilgili bir not ekliye bilirsin.Ardından (Apply & Close) butonuna basıp Profilini kaydetmiş olacaksın. Bundan sonrasınıda güle güle kullanabilirsin. Bu arada menüleri ilk haline getimek içinse tekrar (PROFILES) kısmına gelip (Reset) tuşuna basman yeterli olacaktır. Saygılarla çalışmalarınızda başarılar. erkanokman@hotmail.com |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Kendi soruma cewap :)))
yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim fakat o yolla sonuca ulaşamadım. winXP ve win2000'de denedim icon yerleştirmeyi fakat autocadi tekrar açtığımda herşey eski haline dönüyordu. bunun nedeni ise xp ve 2000'deki Documents and Settings klasörü içindeki autodesk\autocad2004 klasöründeki support klasörüdür. biraz uzun bi anlatım oldu ama
) işte bu support klasörünü kopyalayıp başka bir yere yapıştırırsanız ve autocad den tools/options/files/ bölümünden menu file kısmına support klasörünün yeni yerini yazınca icon ve menülerin yerleri kalıcı oluyor. daha sonra erkanokman'ın dediği gibi profil oluşturursanız her daim menü ve iconlarınız istediğiniz sıra ve mevkide olur. herkese teşekkürler görüşürüz.... |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|