|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
3D yardım
Merhaba,
Umarım forum kuralları dışına çıkan bir başlık değildir bu... Bir nesnem var AutoCAD programında bunu 3d hale getirmem gerekiyor ama resimde de görebileceğiniz gibi bir burulma söz konusu bunu nasıl yapabileceğim hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarını talep ediyorum Eğer ki yardım edebilecek olan arkadaş isterse maille bu nesnenin perspektifini ve ölçülerini barındıran 3 görünüşünü de yollayabilirim ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
merhaba
dönen kısım için aşağıdaki gibi bir çizim yaptım, istediğiniz buysa nasıl yaptığımı anlatabilirim. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Efendim
"AutoCAD'de zordur Max ile iki dakika sürmez" diyebilirim. Ancak o da çok kaçamak olur. O yüzden AutoCAD ile biraz bilgi vereyim. Bir düz çizgi çizilir. 100 birim olsun. Tam orta noktası merkezli 90 derece atıyotum 16 adetlik array yapılır. İkinci resimdeki durum. UCS diyelim ki front'a geçilir. Ortho açık her çizgi 2 br yukarı kalıdırılır. 30 birim açılmış olur. Üçüncü resimdeki durum. Sonra surftab2 ve surftab2 değeri atıyorum 32 yapılır revsurf ile her çizgi birleştirilir son resimde olduğu gibi. Sonra etk kalınlığı kadar kopyalanır. 3dpolyline ile yan tarafları çizlilir. Onlarda revsurf yapılır. 1.5 saat sürer bu iş. 1.5 dakikada max ile yapılır efendim. İlk resim.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Tüh.
s-y benden hızlı davranmış. Bileydim ben bu kadar resim koymazdım. (Ben yazarken o da yazmış) Tebrikler.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Benimkinden farklı bir yolla yapmışsınız, öğrenmiş olduk, teşekkürler. Ben iki tane birbirine 90 derece dik dikdörtgenler prizmasını belli uzaklıkta birbirinden dönerek uzaklaşan prizmaların köşelerinden spline geçirererek bağladım ve bu spline leri edgesurf ile kapattım. En son s_y tarafından düzenlendi : 08-09-2007 18:08. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
Bilgiler için teşekkürler
Max kullanmayı bilmiyorum malesef çalıştığım birimde solid edge programı da kullanılıyor ama oradan autocad e 3d olarak aktarılabiliyor mu diye bir başlık açmıştım cevap veren de olmamıştı Tekrar teşekkürler |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
3ds olarak export edebiliyorsun hatırladığım kadarıyla. Bu dosyayıda maxe import etmek zor değil.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Sorunum max e import değil solid edge programından autocad programın import etmek maxte mümkün olduğunu biliyorum
YLDSH |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Konudan konuya atlarken rastladım bu konuyada
yapmaya çalıştım falan şöyle birşey çıktı ortaya. |