|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
plot problemi
merhaba,
elimde hp 1125c ve hp1220 a3 yazıcılar var. bir bilen varsa söylesin. bu yazıcılardan autocad den serbest boy çıktıyı nasıl alırım . hiç böyle çıktı alabileniniz oldumu? ben banner kağıt olarak kağıt tipini seçtim ama kağıt boyutnu standart ölçülerin dışında tanımlayamıyorum. valla kafayı yiyecem bana bir çare...... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
bildiğim kadarıyla anlatmaya çalışacağım.
önce plot komutuna giriyorsun. daha sonra plot device penceresinde istediğin yazıcıyı seçiyosun. sonrada (yanındaki) properties deyip açılan pencerede device and document settings tabından custom properties diyorsun. tekrar açılan pencereden paper tabına geçip paper size bölümünden user defined diyorsun ve istediğimiz yere ulaşıyoruz. buradan istediğin kağıt ölçüsünü tanımlayıp bir isimle kaydet. daha sonra buralardan çıkıp normal çıktı alırken o kağıt ismini seçiyorsun... sanırım yardımcı olur... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
maalesef bu sefer de olmadı
merhaba,
başlıktada dediğim gibi maalesef bu sefer de olmadı. çünkü dediğin yerde costum paper size'a manuel giriş yapamıyorum fakat dışarıdan import edebiliyorum. yinede yardımcı olduğun için teşekkürler dışarıdan *.pcp veya *.pc2 türünden dosyalar import edebiliyorum belki problemin çözümü burada yatıyor ama bu dosya türleri hakkında bilgisi olan varmı hala serbest boy çıktı alamıyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ziyaretçi
|
Biz .pcp ve .pc2 türü dosyaları AutoCAD R14'te kullanıyorduk, AutoCAD R2000'e geçince onları kullanmayı bıraktık. Yani sorunun plotterlarınla değil programla ilgili olabilir.
Benim de R2000 ve üstü düzeydeki AutoCAD'lerle ilgili bildiklerim Ssolmaz ile aynı. Herhalde pek yardımcı olamadım ![]() |
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
gezginyel oralarda bir yerde kesin dediğim şeyler vardır.
yanılmıyorsam sen custom paper size a girmişsin ve import demişsin. custom properties diye bi seçenek daha war onu bulup access custom dialog başlıklı yerden custom properties diyip printer'ının özelliklerine giriş yapman gerekiyor.... oda olmuyorsa windowsun yazıcılar klasörüne girip yazıcının yazdırma tercihlerinden de yeni kağıt boyutu tanıtıp daha sonra serbest boy çıktılar alabilirsin. we şunuda belirteyim ben epson stylus marka bir a3 yazıcı kullanıyorum ama tam a3 boyutunda yazmıyor.bu tür yazıcıların gerçek yazma ölçüleri süper A3 denilen 329x483 boyutlarıdır haberin olsun belkide bu yüzden tam sayfa çıkmıyor sende serbest boy yapamıyor olabilirsin.... benden bu kadar görüşmek üzere.... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
hepinize çok teşekkür ederim
problemin cevabını sizlerin de yardımıyla buldum sizden önce hp müşteri hizmetlerini aradım fakat onlar hp 1125c yazıcılar için a3 boy serbest çıktı alamayacağımı söylediler fakat ben bunu başardım bu problemin çözümü için gerekenler şunlar. 1 adet hp1125c a3 yazıcı 1 adet hp1220c driver ı (hp nin kendi sitesinden indirebilirsiniz) yapılması gerekenler de kısaca şunlar ilk önce hp 1125c yazıcısına hp1220c driverı yüklenir ![]() ![]() daha sonra autocad i açmadan windows tan hp1220c yazıcısının ayarlarına girerek özel kağıt tipini şeçip istenilen boy girilip ayarlar kaydedilip kapatılır. daha sonra autocad açılır baskı penceresinde özel kağıt tipi seçilir. baskıya yollamadan önce tekrar windows yazıcı ayarlarına girilir ve buradan kağıt tipi olarak banner (pankart) seçilir ve ayarlar kayıt edilip kapatılır tekrar autocad e dönülür ve çizim baskıya yollanır böylece istenilen boyutta çıktı alınır. bu arada verdiği rahatsızlıktan dolayı hp müşteri hizmetlerine teessüf etmeden geçemeyeceğim daha önceden de belirttiğim gibi hp müşteri hizmetlerini aramıştım beni yazılım destek departmanına bağladılar yaklaşık 20 dakika oradan oraya yönlendirdiler ve sonuçta böyle bişeyin olamayacağını söylediler. eeeeeeeeee benim yazılım destek departmanında çalışan sevgili proğramcı arkadaşlarım... ne demişler bilmiyorsan bu b...... git mektebinde oku........ ![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|