|
|
#1 |
|
Ziyaretçi
|
subtract sonucu
Box komutu ile bir kalınlık çizdim. gene box komutu ile aralardan kalınlık geçip, subtract' la aralardan kopardım. herbiri ayrı karolaj olarak gözükmesine rağmen (tek tek kontrol ettim ) bir karolajı seçtiğimde hepsi seçiliyor. Neden olabilir ? Aralardan kopardığıma göre ayrı ayrı seçilmesi gerekmiyor mu ?
![]() |
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
senin yaşadığın sorun aslında klasik bir sorun hemen hemen bütün 3d programlarda ( en azından benim kullandıklarım) union subtract ve intersect komutları karşısında objeler birbirinden bağımsız olsalarda aynı komut esnasında boolean operation a maruz kaldıklarından bir nesne gibi davranırlar max te bunun çözümü var dattach diye bir komut ama cad de bunu yapmak için tek şansın explode etmek buda istenmeyen sonuçlar oluşturacağı için yöntemini şöyle değiştirmen lazım istediğin karelajı rectangle ile çizip bu rectangle leri extrude ederek ayrı birer obje olarak çalışmalarını sağlarsın yani cad standardına göre yöntemin yanlış umarım yardımcı olmuştur.
![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ziyaretçi
|
Gerçekten çok yardımcı oldun teşekkürler.
![]() |
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
birşey değil her zaman
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
eğer oluşturduğunuz katılar birinden bağımsız ise explode ide formu bozmaya gerek yok. Solid toolbarında separate adlı butona basıp istediğiniz solid parçasını bütünden ayırabilirsiniz. Separate butonun şekli aşağıdaki gibidir.
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
sevgili mozaik..
modify-->solids editing-->seperate veee ayırmak istediğin cismi seç enter... bölece cisimler birbirinden bağımsız hale gelir.. umarım yardımcı olmusumdur.. kolay gelsin. ![]()
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
sazan gibi atladım konuya diğer msj ları okumadan sevgili PaSha arkadasımız zaten cvp lamış...
![]()
|
|
|
#8 |
|
Ziyaretçi
|
slm...
Hepinize teşekkür ederim, biraz geç yazdım çünkü uygulayıp soracak soru çıkar mı diye bakıyorum. 3.boyut sazanlık deme ben şimdi biraz öğrendim de adresi buluyorum. Autocad' i ilk karıştırmaya başladığımda bu açık adres çok işe yarardı. Herhalde başkalarının da işine yarayacaktır. Tekrar teşekkürler... |
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|