|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Autocad Render'da yardım
Biliyorum buradaki çoğu kişi Autocad'de rendera karşı ve kulandıkçada hak vermiyo değilim.
Fakat şu anda bunu kullanmaya mecburum ve üstesinden gelemediğim bir problem var. Aşağıda resim de de gördüğünüz gibi cephedeki tuğla uygulamasında dalgalanmalar oluşuyor... Anladığım kadarıyla perspective görünüşünde oluyor bu. Bu resimdeki tuğlalar 3D modelleme ile yapıldı. Yani herbiri ayrı bir obje. Fakat bunu yapmayıpta duvarın üzerine direkt material atandığında da bu problem oluyor. Şunu da belirteyim Architectural Desktop 3.3 kullanıyorum. Eğer bu konuda beni aydınlatabilirseniz çok memnun kalıcam... Herkese iyi çalışmalar....
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
resimde gorulen moire efekti yoketmek icin render penceresinde more options altinda anti-aliasing'i high' a getirip render etmeyi dene... ise yaramazsa bakis acini biraz daha diklestir resimdeki objeye gore... o da ise yaramazsa photoshop' da resmi duzeltmeye calisabilirsin
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
ÇOK ÇOK Teşekkürler
Yardımın çok teşekkür ederim, herşeyi kurcalayıpte anti-aliasing i ellememiş olmam da içler acısı tabii...
Son olarakda photoshopta bu işi nasıl düzeltebilirm onu da bir soriyiim dedim... Tekrar tekrar teşekkürler....
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
ne demek..
![]() cok daha mesakkatli bir yontem. her turlu photoshop bilgisine ve artistik beceriye gerek duyulabilir tatmin edici bir sonuc icin... yogurt yigisler farkli olabilir ama aklima gelen en basit photoshop cozumu clone ve heal toolari disinda... tugla cephe goruntusunu bina uzerine resim olarak yapistirip crop, perspective, distort, scale skew vb komutlarla parca parca giydirmek... son careydi hic ugrasmana gerek kalmamasi sevindirici...
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|