|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
dxf çevirme
boyut olarak yüklü bir dosyayı küçültmek
purge ile kullanılmayan layer lerı ayıkladım yani bilgisayarı kandıramazmıyız dxf e çevirirken dosya boyutunu küçükmüş gibi gösterebilirmiyiz yani hafızadan kaynaklanıyo bi şey olabilir mi |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Arkitera Üyesi
|
Alıntı:
Bir de dwg dosyasını mı dxf e çeviriyorsunuz ? Eğer öyle ise dwg dosyasının boyutu benim bütün denemelerimde dxf dosyasından küçük kaldı dxf > dwg Bilgisayarı kandırmak. Mümkün müdür ? Dediğim gibi yaptığınız işi veya amacınızı açıklarsanız daha doğru bir sonuca ulaşılabilir sanırım. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
DWG DXF olursa veri kaybı olabilir. Ancak DXF daha büyük olur. DXF ise DWG'den çok daha iyi sıkışır. Deneyiniz.
DXF: Data (ya da drawing) Exchange File AutoDesk'in yayınladığı dosya formatı. Text bazlıdır. DWG: AutoCAD Drawing File (API'si 5-6 sene önce açıklandı)
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
87,7mb lık bir dwg dosyam var ve dxf e çevirmem gerekiyor.bilgisayar özelliklerim 1gb hafıza ve 80gb ram lik laptop um var zaten dwg dosyam açılırken bilgisayarım kasılıyor o yüzden demiştim dosya boyutunu düşürebilirmiyiz diye hazır yeri gelmişken bir dxf dosyası ve bir dwg dosyası birleştirirken dxf dosyasını write block yapmadan birleştiremiyoruz birleştirdikten sonrada oluşan dwg dosyasını dxf e çevirirken de explode yapmak istediğim de ise fatal error veriyor.
******yani bunlardan çıkarabileceğim sonuç dosya boyutunu sadece purge yaparak dxf dosyası ile dwg dosyasını birleştirirken write block ' u kullanmamayı son olarak da write block ile bloklanmış objeleri patlatamazmıyız |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
Tek sorun 87.7 mb dwg'dir.
Ram'inizi 2GB yapmanız gerekebilir ya da 1.5 GB. Ancak bana sorarsanız 87.7 Mb bir çizimle çalışmak akıllıca değil. Çizimi purge edemiyorsanız wb ile parçalayın. Kolay gelsin.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
peki write bloğu neden patlatmak istediğim de bilgisayar kilitliyor
veya önerebileceğiniz bir proğram var mı (dosyayı açmadan purge ve explode yapsın ve saklasın ki hiç zorlanmayalım) ayrıca cevaplarınız dan dolayı da teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
"write block" kısaca "wb" zaten block yaratma yazma komutudur.
Write block patlatma ne demek anlayamadım.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ayasofya'ya katılıyorum, dosyanızın boyutu çalışmak için çok fazla, projenizi belli noktalarından kesip parçalamanız size zaman kazandıracaktır. Deneyimlerime göre ram arttırımı size bu konuda gözle görülür bir katkıda bulunmayacaktır.
Kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Blockları patlatmak istediğinizde Fatal error vermesinin nedeni dosya büyüklüğü değil, Dxf'e dönüştürülen dosyanın içerdiği bilgiden dolayı olur ve genelde Netcad-AutoCad dönüşümlerinde rastlanır. Bunu önlemenin yollarından biri (netcad dönüşümleri için) Netcad çiziminde block olan objelerin patlatılarak Dxf kaydedilmesidir. Ayrıca Download bölümünde Dxf düzelt isimli bir program var. Bu program ile Dxf'lerde olan bazı hatalar ve AutoCad tarafından hata olarak algılanan bilgileri otomatik olarak düzeltilmektesiniz.
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
dxf düzelt
öncelikle size katılmıyorum
neden diyecek olursanız siz blokları patlatamadıysanız dxf düzelt dosyasının hiç bir faydası olmuyor |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ya yardımcı olacağım ama konuyu bir türlü algılayamadım. Ama bu konudaki anlayabildiğim kadarki düşüncelerim.
* 90 MB 2d bir çizim için aşırı derece büyük bir boyut. (Bende bir ilçenin tüm halihazırı var boyut 45 MB) * Eğer amaç dosyaları birleştirip dxf e çevirme ise ve bu sırada sorun varsa tavsiyem bir de nette deneme sürümünü bulabileceğin intellicad varyasyonları ile bunu bir denemen. (Zwcad,progecad tavsiyem olur) * Dxf e çevirir iken r12 uyumlu olanını seçmende çözüm olabilir. (R12 de ascii formatında kayıt yapar, sonraki versiyorlar binary formatını kullanıyor.) * Hiçbir program dxf i dışarıdan açıp, patlatıp, kaydetme işini kayıpsız yapamaz. Böyle bir program bulup kullanırsan sonuçları dikkatlice kontrol et. * Birde Ayasofya nın dediği gibi çizimi belirli parçalara bölüp wblock ile base pointlerini aynı yerde gösterip parça parça kaydedin.
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
a,b,c,d,e çizgilerini blok yapalım x bloğu olsun
x bloğu diskde "a" çizgi kadar yer kaplar ayrıca X=(a,b,c,d,e) de biryerlerde saklanır x kopyalandıkça sadece x nereye bakılarak türetileceği kopyalanmış oluyor bu durumda hafızadan fazla yer kaplamıyor x patlatıldığı anda yada x ler xin yerleştirme noktasına göre düzenlenerek a,b,c,d,e yerleştiriliyor bu da kullanılan obje miktarına göre hafızadan bu örnek için söylüyorum 5 katdaha fazla yer kaplıyor w blok a gelince "saveas" yapıp istemediğin bölümleri silmeni tavsiye ederim. cizim yaparken mümkün olduğunca az obje kullanmanızı ve gereksiz objeleri silmenizi tavsiye ederim taramaları ve blokları mümkün olduğunca patlatmayınız 1 blok çizimde tek bir yerde kullanılıyorsa patlata bilirsiniz zaten aynı miktarda yer kaplar
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|