|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba sevgili arkadaşlar..
Uzun bir süre medeni durumum nedeniyle mimarlık-bilişim alanındaki yeniliklerden uzak kaldım. İyi derecede autocad kullanabiliyorum.3D Studio Max'ı 6 sene önce öğrendim, ancak işlerim gereği fazla kullanmadım.Şimdi yine 3D Studio Max üzerine eğilmek istiyorum. Ancak başlıkta yazmış olduğum diğer programlar konusunda beni bilgilendirirseniz memnun olurum. Aralarındaki farklar, avantajlar, dezavantajlar, öğrenme gerekliliği ne düzeyde vb. açıklamalarda bulunursanız sevinirim. Herkese kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
3D ile archicad arasında ki farkı söyleyebilirim. 3D max bence peyzaj mimarları için yani landscape çalışmaları için archicad ise mimarların için tasarlanmış bir pro. mimarsanız archicad çok işinizi görecektir. bırakın 3d maxi falan.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Evet bırakın bence de 3d max i falan ne gereği var canım, ne yapacaksınız
. Archicad in mimarlar için yada mimari çizim yapanlar için oluşturulmuş olmasına bir şey demem de , 3ds max in peyzaj mimarları için tasarlanmış olması beni şaşırttı. .Kıyaslama ya da eleştiri yaparken birçok kez ( mesela 10 defa ) düşünüp bir kez yazmak gerekir. Programlar hakkında bilgi isteyen ya da bu konuyu araştıran birini bu kadar yanlış yönlendirmek doğru bir yaklaşım değildir. Sayın kayseri büyükşehir biraz daha dikkat lütfen. Sayın beyhansa Programların birbiri ile kıyaslanması hangisinin hangi konuda iyi olduğunun belirlenmesi yazılırsa sayfalar sürecek , tartışılırsa günler sürecek bir konudur. Sorduğunuz sorunun en doğru cevabını söz konusu yazdığınız programların web sayfalarında çalışma örneklerini inceleyerek ve program özelliklerini okuyarak, yine kendiniz belirleyerek daha doğru ve tatmin edici bir sonuca ulaşabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
teşekkür ederim arkadaşlar..
en iyisi Thelion'un dediği gibi sitelerde araştırmak. Ama yine de tecrübenin faydası büyük olur diye düşünüyorum yönlenmemde. Bebeğim ve küçük çocuğumdan dolayı sürenin kısalması çok önemli. Hangi program daha iyi kıyaslaması ile harcadığım zamanı programı çalışmaya ayırmak isterim.O yüzden bu forumun faydalı olacağını düşündüm. Yardımlarınız için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bende maxi bu kadar küçümseyen birini ilk defa görüyorum. Archicad mimarlık için güzel bir program Autocad'den sonra biraz zor olacak geçiş ama öğrenirsen iyi olur. Max için de TR3D dan ve arkitera nın forumlarından faydalanabilirsin.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
ben de öyle düşündüm Serverbedi. Üstelik yapılan çalışmaların bu platforma gönderilip yorumlanması, fikirler verilmesi de çok güzel.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Ben 4 program bilmenin yeterli olucağını düşünüyorum.Bunlar; Autocad (2d). Skecthup (3d,4d),3 dmax (3d),Photoshop.2 boyut autocad iyi bilmen yeterli bnce,daha sonra skecthupta kaldırıp, ister sketcupta ister 3 dmax e import ederek modelleme yapabilirsin. Buradaki avantajın şu olur; kısa sürede ayağa kaldırmış olursun ve hemen modellemeye gecersin. Photoshop arkadaslarinda söylediği gibi projeleri süslemede kullanabilirsin. Not olarak şunuda ekleyebilirim bu süslemeyi skecthuplada rahatlıkla yapabilirsin. Üyelik hakkımı alınca bununla ilgili çalışmaları ekliyeceğim siteye.Saygılar...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
MoNk'a kesinlikle katılıyorum. SketchUp tasarımda çok şey değiştirecek. Hem hızlı hem pratik.
Diğer tavsiye ettiği programlarda da kesinlikle boş yok. Tek bir ekleme ile Revit'i önerebilirim. Fakat bu Autocad'i es geçmemiz anlamına gelmez. Başarılar. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Beyhansa, ben de 3d-max e başlayıp herseferinde bir sebeple bırakmak zorunda kalıyorum.Buna çok üzülüyorum.Ama bir şekilde mutlaka en iyisini öğreneceğim.Ben de autocad de çizip max e import ediyorum.
Herkese kolay gelsin. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|