|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
slmlar arkadaşlar
autocad 2000 'de extrim diye bi komut kullanıyordum.ama 2002 de yok. yada onun yerine başka bişi gelmiştir.ben bilmiyorumdur belki. neyse komut, polyline olan bir objeye değen tüm çizgileri bir tıklamayla siliyodu. acaba bilen warmı? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ziyaretçi
|
Ben R2002 kullanmıyorum fakat yine de aklıma gelen bazı şeyleri söyliyeyim:
Extrim komutu "bonus" veya "express" menuler altında bulunur. Bu bonus/express menuler yüklü mü acaba kullandığın R2002'de? Yüklü olup olmadığından emin değilsen komut satırına "bonusmenu" veya "expressmenu" yazman yeterli, yüklü değilse de hemen yükler. Bir de icon'unu aramayı dene istersen. Komutun adı değişmişse bile icon'u değişmemiş olabilir. |
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
hocam cewabın için sağol ama
2002'de bonus ve express menuler yok.2000'de wardı burda kaldırılmış.ayrıca komudun bir iconuda yoktu.sadece komut satırına yazınca kullanılabiliyordu.eminim bilen wardır. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ziyaretçi
|
Alıntı:
Normal iconları çıkarttığın menuye bakarsan eğer (yani herhangi bir iconun üzerindeyken sağ tuşu kliklersen), orada "menu group" diye bir bölüm vardır, oradan bonus/express'i seçersen tüm iconlara ulaşabilirsin. Eğer ulaşamıyorsan daha önce dediğim gibi yüklenmemiş olabilir. Komut satırına "bonusmenu" veya "expressmenu" yazarsan yüklenir. Eğer 2000'de olan bu koca menunun 2002'de kaldırmışlarsa büyük hata etmişler demektir. |
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
yok hoca 2002 de malesef ne böle bi menü nede böle bi komut war. ama çok klas bir komuttu neyse belki bi bilen wardır. yada lisp le falan halledilebiliyordur. biraz daha bekliyelim.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
acad 2002 de "bonus tool" lar
Once express ya da bonus toollar yuklu bir acad 2000 bulunur. Yuklu oldugu program files klasorunden express dizininin tamami, sonra help dizininden acetfaq.hlp, acetmain.cnt, acetmain.hlp dosyalari ve en son olarak da support dizininden acettest.fas dosyasi alinir... Acad 2002 klasorunun altinda ilgili klasorlere kopyalanir. Express klasoru yoktur yeni yaratmaniz gerekecektir.
Sonra acad2002 baslatilir. tools- customize- menus penceresinden browse edilir... express dizini atindaki acetmain.mnc dosyasi acilir... menu yuklenir... Extrim komutu da diger alistiginiz bonus komutlari da sicak sicak sogutulmadan yenir... afiyet olsun
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
Pardon bu Extrimm komutu ne ise yariyor acaba...
( ben de 2002 kullaniyorum ) |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ziyaretçi
|
Extrim komutunu yazınca bir polyline seçmeni ister. Sonra da seçtiğin polyline'ın içini ya da dışını işaretlemeni ister. Sonra da seçtiğin polyline'ı kesen çizgilerin seçtiğin yöndeki uçlarını trimler. Extended Trim'in kısaltılmışıdır...
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
Hıııııı , benim cok kullanacagim turden bi komut degilmis zaten , aciklama icin sagol...
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forum Üyesi
|
zahon çok teşekkür ederim.
aradığım buydu. express menüm geldi artık. şimdi autocad tam kıwam oldu ha :yemede yanında yat... : |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
ne demek
bilgi paylastikca cogalir...
|
|
|
#12 |
|
|
Ben bişey soracaktım arkadaşlar. Extrim komutunda hassasiyet ayarı yapılıyormu. Bazen tam trim yapmıyor. Küçük parçalar bırakıyor. Settings diye bi seçenekte bulamadım ben. Yardımcı olursanız sevinirim...
En son KaBeRe tarafından düzenlendi : 14-12-2006 16:29. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bildiğim kadarıyla hassasiyet ayarı yok. Bazen üstüste 2 veya daha fazla çizgi olabiliyor, ilk extrim dediğinde sadece birini trimliyor, o zaman trimlemediği 2. çizgiyi görüyor olabilirsin
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|