|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
merhaba arkadaşlar
yine farklı bir soruyla karşınızdayım. acaba aşağıdaki gibi bir parçayı autocad kullanarak çizebilen warmı? katı model olarak tabi. kafes (yüzey) metoduyla kolay ama katı model yapamadım. herhangi bir fikri olan warmı???? ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
ya ben işimin arasında mrk ettim bi beş dakka uğrastım biraz kasarsak olabilir gibi gelio aceleyle ve ölçüsüz yaptığım bisey gönderiyorum yorum size ait..
![]()
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
3.boyut teşekkür ederim ama tam olarak öle bişi değil sana çizgisel bi görüntü belki daha fazla yardımcı olur. çok tatlı bir geçiş olması lazım, senin geçişlerin biraz sert olmuş.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Sanirim 3.boyut'un yaptigi denemedeki sorun piramidin icindeki silindire de bi kapanma acisi vermemis olmasindan kaynaklaniyor, piramidin kapanma acisiyla silindirinki ayni oldugu surece istedigin gibi bi sekil elde edebilirsin sanirim... Dur hemen bi deniyim bakiyim...
sonucu bildiririm... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
tam degil ama yaklasik bir cozum var autocad de.. daireyi cokgen olarak elealin. mechanical desktop veya inventor bu yuzden gerekli zaten saniyorum
|
|
|
#6 |
|
Forum Üyesi
|
walla ben ancak bu kadarını becerecildim...
![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
autocaddemi?
syn zahon..
yapmış olduğunuz bu çizim sadece autocad çizimimi? eğer autocadde çizdiyseniz surface kullandınızmı yoksa sadece katı modelleme mi? kolaygelsin.
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
yeni bir tane daha denedim ama surface kullanmadan ilk verilen örnekteki gibi olacağını pek zannetmiyorum..
..
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sn. 3. boyut,
Sadece autocad ve kati model... Ama dedigim gibi yaklasik bir cozum. autocad bu gibi geometrileri kati model olarak olusturmak icin ham haliyle yeterli bir program degil...
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
sadece azimle yapinca betonu delme ornegi olsun diye ugrasilmisti... bir de bos vaktim varmis herhalde..
![]() meraklisina not: 1/8'inde bolca slice kullanildi... sonra da o parca mirrorlayip cogaltildi... cok gerekli ise ve illa kati model olsun derseniz kasilasi bir yontem... autocadde ugrasmak gereksiz.. solidworks vs. kullanin sonra autocade alin daha iyi...
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|