|
|
#1 |
|
Ziyaretçi
|
x, y, z
Viewports komutu ile sayfamı üçe böldüm. perspektif, plan, görünüş bir arada kontrol ederek çalışıyorum fakat z ölçüsünü vermesini bilmediğimden hep thickness ile yükseklik verebiliyorum. Z ölçüsünü nasıl verebilirim?
![]() |
|
|
|
#2 |
|
Ziyaretçi
|
Mesela bir çizgi çizeceksin... Normalde başlangıç noktasını değer olarak veriyorsan x,y,z değerlerini peşpeşe yazman lazım. Yok öyle yapmayıp mevcut bir çizginin köşesini tutuyorsan, önce çizgini çizersin, sonra "properties" komutuyla başlangıç ve bitiş "z" değerlerini verebilirsin. Iconu kullanarak açılan kutudan yapman klay olur.
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
line
enter LINE Specify first point: .xy yazınız enter of diycek noktayı tıklayınız (end point filan kullanabilirsiniz) need z diycek yani z'yi istiycek verin...
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ziyaretçi
|
Cevaplar için çok teşekkür ederim. ayasofya' nın cevabını hemen uygulayabildim...uyguluyorum, paralel seçeneği ilede çiziyorum. Bu seferde çizgim biraz taşsa trim yapamıyorum nedendir ? Properties penceresinde z karşısında 0 değeri var ve ben bu değeri değiştiremiyorum çünkü aktif durumda değil. Zaten yatayda çizgi çizdiğimi zannederken çizgilerin bazıları yatayda, bazıları z yönünde, mevcut çizim yüksekliğinde çiziliyor.
her adım yeni bir soru ve ben mehter misali ilerliyorum... |
|
|
|
#5 | ||
|
Ziyaretçi
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
|
|
|
#6 |
|
Ziyaretçi
|
trim yapamıyordum çünkü çizgilerim kesişmiyormuş.
![]() |
|
|
|
#7 |
|
Ziyaretçi
|
sevgili turist, henüz UCS ile ilgilenemedim.Daldan dala atlarken denizde boğulucam. Properties penceresinde karıştırınca z komutu aktif hale geldi, bakınıyorum, bilmece gibi bir sürü karışıklık oluyor. Çizgimi seçtim end z değerini verdim işte ondan sonrası karıştı biraz çalışıp sorularımı düzenliyim soriim. teşekkür ederim.
![]() |
|
|
|
#8 |
|
Ziyaretçi
|
UCS' lerim her bölüntünün köşesinde duruyordu. Genede UCSICON komutunu yazarak neler oluyor diye bakmak istedim. Görüntüde off komutu dışında bir değişiklik olmuyormuş gibi görünüyor. Icon origin yazsamda aynı yerde on yazsamda, noorigin yazsamda aynı yerde. benim göremedeiğim nerde değişiklik oluyor ?
|
|
|
|
#9 |
|
Ziyaretçi
|
UCS' lere açıklayıcı yardım lütfen ben nereye çiziyorum o nereye gidiyor.
|
|
|
|
#10 | |
|
Ziyaretçi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
sevgili mozaik...ucs lerle uğrasmak konuya cok hakim değilsen biraz karısıktır...çizdiğin bir çizgiyi x,y,z yönlerinde taşımak istersen sana daha kolay bir yol önerebilirim...
taşıyacağın çizgiyi (nesneyi) seç..örneğin 5 br z yününde taşıyacaksan ''alt+q'' yap @işareti çıkar sona bu komutta @0,0,5 yaz enter ve nesnen 5 br z yününde ilerler....ben bu yöntemi kullanıyorum..ucs lerle fln uğrasmıyorum...
|
|
|
#12 |
|
Forum Üyesi
|
Başka Bir yol, aslında ucs nin ilk çizime başlarken kullanılması.
ucs <enter> x <enter> <enter> yaptığınızda sadece x düzlemi üzerinde hareket edebilirsiniz. bu y ve z için de aynı. herhangi bir isometrik açıdan baktığınızda ( view menüsü ) bu komutları kullanıp ucs yi istediğiniz yöne göre ayarlarsanız çizim yapmanız oldukça kolaylaşır. ayrıca çizime başlarken yine view menüsündeki 3D Wireframe butonuna tıklarsanız ucs iconu da anlaşılır hale gelecektir. Biraz karışık gibi ama alışması kolay. ![]() |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ziyaretçi
|
Alıntı:
yazdığını aynen uyguluyorum. Bana unknown command @0,0,5 press f1 for help diyor. |
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
galiba komutu doğru uyguluyorsun fakat ''move'' komutunu uygulamıyorsun....aşağıdaki yolu izlemelisin..
m-->enter nesneni seç--->enter nesnenin bir köşesinden tut-->@o,o,25-->enter ve nesnen 25 br z yönünde ilerlemiş olur. burdaki mantık @x,y,z hangisine değer verirsen o yönde ilerler.. kolay gelsin... ![]()
|
|
|
#15 |
|
Ziyaretçi
|
evet haklısın 3.boyut, şimdi oldu. Teşekkürler
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |