|
|
#1 |
|
Ziyaretçi
|
Layer
Sadece o anda kullandığım layer' daki çizimleri seçili hale getirme imkanım var mı? Ben çizgileri seçili hale getirmeden bu layer' daki çizimleri seçili hale getir diyen bir seçenek var mı?
![]() |
|
|
|
#2 |
|
Ziyaretçi
|
Evet var....
Filter komutu.... AutoCAD2000'de "quick select" adıyla bilinen, R14'te ise "filter" adıyla bilinen komut bu işe ve daha pek çok işe yarıyor. Ben 2000 kullanmama rağmen "quick select" e alışamadım ve "filter"ı kullanıyorum. Command satırına '_filter yazman lazım veya o komut için her zaman kullanacağın icon yaratırsan işin daha kolay olur. '_filter dedikten sonra açılan kutuda "arc" ile başlayan uzun bir liste vardır, oradan "layer"ı seç, sonra yanındaki "select" bölümünden istediğin layer'ı seç, "Add to list" de, sonra da "apply"... hangi bölümdeki elemanlar arasında filter yapacağını sorar, bütün çizimdekini arıyorsan "all" dersin, küçük bir bölümde arama yaptıracaksan window ile seçmen lazım... Yazarken biraz uzun oldu, gözün korkmasın, basit ve de çok işe yarayan bir komuttur, aklına gelen herşeyi (bkz "arc" ile başlayan liste) tek bir komutta seçmene yarar. Kolay gelsin... |
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
turist'e teşekkür ederiz.
(Bölüm yöneticisi olacak adam valla) :-)) Forumumuzda sorular anında cevaplanmaktadır. Sayın Arkitera yöneticileri görünüz.:-))9
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ziyaretçi
|
Estağfurullah
siz dururken yöneticilik benim haddime düşmezTeşekkürler hocam ![]() |
|