|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Jpeg formatı
Merhabalar
AutoCad de çizdiğim bir sembolü word de başka bir bilgisayarda açmak istiyorum.(Word de yapılmadığı için ) Bu AutoCad çizimini kaydetip uzantısını Jpeg resim dosyayı yapıp açmak istediğimde hata mesajı veriyor.Öteki bilgisayarda AutoCad olmadığı için bu yola başvurdum.Bu çizimi nasıl resim dosyası yapar Word de açabilirim. Cevaplarınıza çok teşekkür ederim. Güven |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Uzun süredir (3-4 yıl) Autocad kullanmıyorum
ama şöylece yapılabileceğini biliyorum:File Plot Plot Device > Independent JPEG Group pc3 File Name > İstediğiniz dosya adı Location > path buraya Bu kadar basit. Eğer Independent JPEG Group pc3 plotter olarak sistemde ekli değilse; önce File Plotter Manager Add-A-Plotter Wizard My Computer Raster File Formats Independent JPEG Group pc3 Finish Daha sonra yukardaki işlem yapılacak.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz. Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Blur'un dediği güzel fekat daha kolayı var
Acad açıkken çizimde ortadaykene print screen tuşuna basınız bir kere sonra farzı misal photshop yeni bir döküman açın size'ını oynatmadan sonra CTRL+v sonra istediğiniz formatta save ediniz lütfen ATK
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba...
Anlattığınız işlem için bence doğru yöntem, blur'un önerdiği yöntem. print screen öncesinde ve sonrasında uğraşmanız gereken birçok detay ortaya çıkacaktır, siyah fon, farklı layer renkleri, pencereler (windows ), cursor gibi ekranda gördüğünüz ama jpg'de görmek istemeyeceğiniz birçok şeyden kurtulmak daha uzun zaman ve çaba gerektirebilir.Eğer autocaddeki fon ve layer renklerinizden memnunsanız bile ayasofyanın önerdiğinden daha temiz bir yol var. File --->export ile .bmp uzantılı bir dosya export edip word belgenizde kullanabilirsiniz. Yine de benim önerim kesinlikle blur ile aynı. Printscreen'den daha zor değil, üstelik kalem kalınlıkları ve ölçeği belirleyebilir, istediğiniz çözünürlükte bir çizimi print alırmış gibi çok kolayca bir resim dosyasına dönüştürebilirsiniz. İyi çalışmalar.... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
ölçek belirlemek zorolsa gerek print screen komutu ile.
daha çok işe yarar bu komut. Ama ölçek için çok kastım (custom)demelisiniz. Bence zor ölçek işi. Varsa bir bilen kısa yolunu öğreneyim. Sonra ölçek için dpi filan önemli di mi. Zor iş.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
dwg to raster image
Autocad'den olcekli, kalemkalinlari tanimlanabilen (pcp, ctb, stb artik ne kullanmaya alistiysaniz autocadden cikis alirken), istenilen cozunurlukte bir resim dosyasi almanin benim bildigim en iyi proseduru autocad' de sanal bir eps printer yaratmak.
Nasil mi: 1. file, plotter manager 2. add a plotter wizard 3. next 4. my computer, next 5. adobe, postscript level 1, next 6. next (daha sonra print screen da degistirirsiniz) 7. next (daha sonra print screen da degistirirsiniz) 8. next (farketmez ama birakin plotter ismi o kalsin) 9. finish plot komutunda cikan screenda printer seciminizi postscript level 1. pc3 olarak yapin (ismi degistirmediyseniz) Daha sonra cikisi herhangi bir porta bagli olmayan bu sanal printer uzerinden yapabilirsiniz. Normal olarak o cizimi bir printer'a hangi boyutta kagida, hangi olcekte hangi kalem kalinligi dosyasiyla basacaksaniz secimlerinizi yapip, plot to file komutuyla "dosyaadi.eps" olarak kaydetmeniz gerekli o kadar. Generic eps olarak yaratilan bu dosyayi daha sonra photoshop'da acmaya calistiginizda size bir dialog box icinde resmin boyutlarini ve cozunurlugunu soracaktir. Boyutlariyla oynamadan (bu tanimlamayi autocad print screende yapmis oldugunuzu varsayiyorum dokuman boyutunu dolayisiyla olcegini bozmayin) cozunurlugu istediginiz dpi degeri olarak tanimlayin (baski icin en az 100 dpi uzeri tavsiye edilir) Artik photoshop'da hangi resim formatinda saklamak isterseniz saklayabilirsiniz. Tanimladiginiz bu printer'i da defalarca kullanabilirsiniz. (sadece vektorel autocad cizimleriniz icin, render goruntuler icin degil)
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
yaptığın çizimi başka bir bilgisayarda word de açmak istiyorsan çizimini dxf olarak kaydet. word dxf formatını tanıyabiliyor. eğer dxf formatını görmek için yeni ek bileşen yüklemeni isterse daha kolayı WMFOUT komutu ile çizimini word ün clipartta gördüğü resim dosyası gibi yutturabilirsin illaki wordde açmak istiyorsan
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|