|
|
#1 |
|
Ziyaretçi
|
Render
Selam, ben autocad' i baştan sondan karıştırarak öğrenmeye çalışıyorum. Bir masa çizimi üzerinde tek desenli render yaptıktan sonra birde 5 kapaklı dolap çizip render yapmak istedim fakat kapak çizgileri yok olup blok halinde render' lanıyor.
Kapak çizgilerini belirtip hatta bir kapağa da ayna görüntüsünü nasıl verebilirim? |
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
AutoCAD ile ayna görüntüsü veriliyormu ? DAha önce böyle bir şey hiç görmedim sen gördün mü_? Bende şimdi merak etmeye başladım. Diğer kapaklara gelince her kapağı birbirinden bağımsız çizmelisin dediğini tam anlıyamadım daha açık yazarsan ve çizimi jpg formatında eklersen daha iyi anlaşılacağını düşünüyorum.
İyi çalışmalar
|
|
|
#3 |
|
Ziyaretçi
|
RENDER
Sorumu sorduktan sonra kapakları birbirinden ayrı çizmediğimi farkettim. Render yaptığım yüzeydeki çizgilerin görüneceğiğni düşünmüştüm. Dediğiniz gibi kapakları bağımsız çizince dikeydeki çizgiler yerine oturdu.
Şimdi yataydaki çizgilerle boğuşuyorum. Elev ölçüsü vereceğim her çizgiyi önce planda mı çizmeliyim... Bu soruyu yeni konu olarak sormam daha doğru galiba. Ayna görüntüsüne gelince doğrusu bende sadece grilik verilmiş yüzeyler olarak gördüm, deniz dalgalanması vs. gibi efektler yapıldığına göre yapılabilir diye düşünmüştüm. Teşekkür ederim. |
|
|
|
#4 |
|
Ziyaretçi
|
Çizimi jpeg formatında nasıl gönderebilirim izah edermisiniz. internet'ten bir çizim buldum onu gönderip sorumu sormak istiyorum.
(ben bilgisayarı da yeni öğreniyorum... Anlıyacağınız işiniz iş... |
|
|
|
#5 |
|
Yönetici
|
sanırım başka bir konuda printscreen ile ilgili bir cevap yazmıştım. Yine de acad'i bırakın max ve viz'e geçin diye kestirip atmayacağız ama acad'te saatlerce uğraşarak yaptığınız çoğu şeyi onunla çok daha hızlı yapabilrisinbiz.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ziyaretçi
|
printscreen ile ilgili yazınızı bulamadım. Önerileriniz için teşekkür ederim. Aslında render hızı falan gayet iyide ben programı yavaşlatıyorum.
|
|
|
|
#7 |
|
Yönetici
|
Acad açıkken
çizimde ortadaykene print screen tuşuna basınız bir kere sonra farzı misal photshop yeni bir döküman açın size'ını oynatmadan sonra CTRL+v sonra istediğiniz formatta save ediniz lütfen ATK diğer konudan aynen copy-paste
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
sevgili mozaik...
jpeg formatında kayıt için birkaç yolun varayasofyanın dediği bir yol tabiki..ama benim kullandığım ve en kalitelisi şöyle... render penceresinde değilde viewport -renderwindow-find seçeneklerinden find!ı seçeceksin altındaki more optionstan 1024x768 TGA formatı ve renk 32 bit'i seçeceksin ve entera basıp renderlayacaksın....bukadar basit... ayna olayına gelince ben hiç denemedim ama internetten bulabirisin tabi metaryeli atadıktan sona ayna özelliğini görmen için karşısına bir cisim yerleştirmen gerekiyor...kolay gelsin
|
|
|
#9 |
|
Ziyaretçi
|
3.boyut' a da teşekkürlerimi sunarak bir soru daha gönderiyorum render daki ahşap görüntüsünün ölçeğini nasıl değiştirebilirim. Kurcalıyorum bulamıyorum , biryerleride bozarım diye korkuyorum.
![]() |
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
render-->meterials enter
meteryal seç--->modify--->adjust bitmap enter buradaki scale ayarlarıyla oynayarak bulabilirsin ..kolay gelsin ![]()
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|