![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları | Modları Görüntüle |
|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
autocadda proje çizerken değerleri 1e 1 giriyoruz sonra çıktı alırken ölçekli çıktı alıyoruz mesela 1/50 ama..konut projesi çizerken vaziyet planının yanına küçültülmüş şekilde kesitlerimizi koyuyoruz.burada kesitleri nasıl küçültebileceğimizi öğrenmek istiyorum şimdiden cevaplayan arkadaşlar teşekkürler...aynı zaman da vaziyet planınıda nasıl küçültüp 1/200 e indirgeriz????
![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
scale komutunu kullan komut satırında oran kısmına 0.25 yaz vaziyet de kesitlerde 1/200 ölçekte olmuş olur (bire bir çizmiş olduğunu varsayıyorum) ancak yazılar ve kullandığın bazı layerleri tekrar gözden geçirip düzenlemen gerekecektir ölçek değişince bazıları anlamsız olabiliyor
ben bu şekilde yapıyorum belki daha kısa veya kolay yolu vardır kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
teşekkürler çok iyi oldu yardımınız
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Vaziyet planınızı cm çalıştığınızı ve 1 e 1 çizdiğinizi varsayalım; plot menüsünde 1 e 20 girerseniz 1/200 ölçek vermiş olursunuz.
Çizimde "scale" komutu kullanacaksanız "dimension style" problemi yaşayabilirsiniz. Çiziminizin son haline geldiğinden eminseniz "explode" edip "scale" komutunu kullanmanızı tavsiye ederim veya "explode" komutunu kullanmadan "dimension style manager/modify/measurment scale/scale factor" seçeneğini kullanarak yeni ölçeğinize uyum sağlayabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
ben kesitleri blok yapıp (tabi hangi kalem kalınlığında istiyorsam o layerda blok yapıyorum)sonra scale ile 0.25 küçültüyorum.kotlar vs. 1/200 oluyor.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
Layout kullanarak da yapabilirsin.
Arada mesafe olan akslara inanmıyorum ! En son architurk tarafından düzenlendi : 20-07-2008 19:11. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Scale komutu ve komut satırına 0.25 yaz.
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Selamlar...
Benim en çok kullandığım yöntem, arsamı 1:1 ölçüleriyle çiziyorum kat planımı küçültmeden içerisine yerleştiriyorum yalnız ölçülerimi yeni bir dimension style açarak yazı büyüklüğünü 4 katı olacak şekilde ayarlayıp ölçülerimi de veriyorum tabii ki kesitlerimi de küçültmeden yerleştiriyorum ve komut girmeden vaziyet planımı seçip Ctrl+X ile kesip, Ctrl+Shift+V ile blok olarak yapıştırıp scale ile 0.25 oranında küçültüyorum ölçüleri patlatmama gerek kalmadan bütün vaziyet planım 1/200 ölçeğinde olmuş oluyor. Biraz uzun anlattım ama benim için pratik bir yöntem.
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|