|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
slm herkese uzun zamandır konusamıoduk herkese tekrar slmlar....
ben yine bir soruyla aranıza dönüyorum layoutlarla çalısırken bir layoutta birden fazla view penceresi açıldığında ve çizilen katı cisimleri mview komutuyla bu pencereleri hide ettikten sona cıktı almak için baya bi bekliyor sizin bu bekleme konusunda önereceğiniz bir yol warmı..umarım sorunumu anlamıssınızdır..herkese kolaygelsin......
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
çok ufak bir çizim yapın ve onda hide ile çıktı alın.
Yavaşlama onda da oluyor mu acaba. Eğer pek yavaşlık sonra diğer çizimin yükünü bir kontrol ediniz. Bu kadar bilgi ile tahmin ettiğim bu kadar.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
küçük boyutlu çizimlerde bekleme yapmıyor benim çalıştığım çizimler genelde büyük boyutlu olduğu için zannedersem bu yüzden çıktıda çok bekliyorum.Fakat öğrendiğim birşeyde plotter manager ayarlarından jpeg formatında bir ploter ayarı varmıs bu konu hakkında bi bilginiz varmı?.....cvplar için tesekkür ederim...
|
|
|
#4 |
|
Yönetici
|
Efenim
plot ederkene AutoCAD önce hiding process yapar sonra plot edr. Yani jpeg çıktı alamak durumunda ise yine Acad bunu hide etmeli sonra jpg'e çevirmelidir. Veee canım vektörel format varkene neen jpeg gibi kalitesiz (daha doğrusu sıkıştırmek için yapılmış) bir bitmap formatla uğraşılsın ki. Hide işini hızlandıracak işler yapmalısınız. Mesela hatch var mı. Üstüste faceler var mı gibi. Ama hala AutoCAD'in hide işlemi çok acizdir. Çok eskiden AutoCAD'te daha shade bile yokken bir silindiri bir acad 12 dakikada hide ederken. 286 makinede 287 metemetik işlemci takmış iken. Autoshade diye ayrı bir program vardır. 3 disketle gelirdi. O da shade yapardı. Sonra onun 2.0'ı çıktı. Vayyy bea ne shade ederdi (bakın render demiyorum işi sadece shade etmekti) neyse o da çizdiğiiz bir mekanın sizin baktığınız yerden en uzaktaki bölümünden başlar yavaş yavaş üstsüte getirerek devam ederdi. Yani aslında görünmeyen ne varsa shade eder üzerine görünen gelince arkada kaybolurdu. Yanlışlıkla kamerayı duvarın içinde bir yerde bırakırsanız 20-30 dakika sonra en son demde simsiyah bir duvar. Acad hala bu hide probleminden kurtulamadı çok hızlandır ama halal başarısız bence. Derdinize derman olamadım ama jpeg formatında çıkltı vermek işini anlamadım. Tabii. İyi çalışmalar
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
verdiğiniz tarihsel bilgi için tesekkürler
binim sbekleme sorunum çizimin hep katı model olması dolayısıyla yüksek bayt kaplaması..tabiki yapılacak olan dosya boyutunu düsürmek ama bunun içinde yapılan çizimlerin silinmesi gerekir tabi buda mümkündeğil.. ...tesekkürler kolay gelsin
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|