|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
mechanical desktop
selaml arkadaşlar.
Bildiğiniz gibi mechanical desktop'ta bir parça üzerinde istediğiniz yerde bir delik delme işlemini gerçekleştirebileceğimiz bir "HOLE" komutu var. Benim istediğim bu parça üzerine ben bir lisp dosyası ile diyalog kutusunu kullanmadan nasıl aynı delik delme işlemini geçekleştiribilirim ? Birde anladğım kadarı ile bu "hole" komutu bir arx dosyası içersinde bulunuyor. Bu arx dosyalarının içeriğini nasıl görüntüleyebilirim ve bu arx dosyaları nasıl hazırlanıyor. Şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
efenim
delik delme işini subtarct ile yapabilrisiniz. Parçanıza delik kadar bir silindir koyarsınız ve çıkarırsınız. Ancak akabinde ve detayında "hole" komutu ile aynı işlevi görmez. O komut aslında bir miktar parametriktir. Ve CNC tezgahına veri aktarırken ayrıca kodlanır. Neden dialog box görmek istemediğinizi anlamadım tabii. Biz mimarız mühendislerin isteklerini kavrayamayabiliriz. (ki tam tersi de çoğu zaman geçerlidir) Neyse arx yeni nesil AutoCAD'lerde lisp yerine geçen bir iş yapma dosyasıdır. (denebilir aslında bu tanım da doğru değil tam ama ben kısaca tanımlamak için dedim. Oldukça farklı yapıları vardır.)hoş yeniden visual lisp ile basic türevi lisp canlandı ise bir arx dosyası derlenmiş olduğundan içine girip görmeniz biraz zordur. Yani bir lsp dosyası gibi text bazlı değildir. Developerlar arx tipli dosya yaratırlar. Arx düzenleyebilirler. Bizi aşabilir. size tavsiyem biraz visualbasic biliyorsanız çok da kuvvetli olan visuallisp ile çalışmanız. AutoCAD'in gücünü göreceksiniz. iyi çalışmalar .
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|