|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
arkadaşlar slm...
benim sorunum purge le ilgili. dosyadaki bütün group ve blockları explode ettikten sonra purge leyemediğim bir layer kalıyor. we bu layer kullanılmıyor. bunun nedeni ne olabilir acaba. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ziyaretçi
|
Bunun pek çok sebebi olabilir. Haliyle birçok da temizleme yöntemi vardır. Şu an aklıma gelenleri sıralayacağım, eğer hala gitmiyorsa bilemem
- Tüm layerları kontrol et, freeze veya off olan layer olabilir. - Tüm blokları patlattığına emin ol, bazen blok içinde bloklar olabiliyor. Yani sadece tüm blokları seçerek patlatmak yetmeyebilir, blok isimlerinin listesinin boş olduğundan emin ol. O bloklar içinde farklı layer kullanılarak yapılmış bloklar olabilir. - Bazen çizimde görünmeyen elemanlar oluyor (nedenini sorma ). O yüzden "Erase / all" de, enter'lamadan önce Remove ile senin işine yarayan, görünen tüm objeleri seç, o zaman o görünmeyen obje ve de layer gider.- Paperspace'te viewport oluşturduysan layer'ını kontrol et. - Hala gitmiyorsa, tüm objelerini Copyclip'e al, yeni bir çizim yarat ve herşeyi Paste et (koordinatlar önemliyse Paste to original coordinates'i kullan) - Purge ettiğin andaki current layer'a dikkat et, ne de olsa insanız hepimiz dalgın olabiliyoruz ![]() - Yukarıdaki işlemleri Paperspace'te de dene. |
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Sevgili Turist'e sıraladığı bilgiler için teşekkür ederiz.
Oldukça iyi. Şİmdi efenim copyclip ile aşağıda bir madde var - Hala gitmiyorsa, tüm objelerini Copyclip'e al, yeni bir çizim yarat ve herşeyi Paste et (koordinatlar önemliyse Paste to original coordinates'i kullan) ben copyclip'i pek sevmem gelen şey de çünkü bir block olabilir. Onun yerine wblock komutu ile çizimin istenen bölümünü save edebilirsiniz. O zaman şahane purge oluverir. Ben eski kuşak bir AutoCAD kullnıcısı olarak ve zamanında purge sadece girilir girilmez ilk komut olarak kullanıldığı zaman zoom yapsan bile ikinciliği düştüğü için çalışmadığı zaman hatta hatta purge diye bi şi olmadığı zaman. Hatch ve layerınden kurtulamayan (hatch çok büyük dertti eskiden 1 yararı varsa 5 zararı vardı) çizimleri bu şekilde pastorize ederdik. Gene de Turist'in dediklerini uygulayınız. İyi tüyolar.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
teşekkürler...
heyttt hocam walla derde dermansınız ha.
"Erase / all" - "Remove" olayıyla hallettim. görünmeyen bazı objeler warmış. zaten bunun haricindeki tüm yolları denemiştim. copyclip hadisesiyle sorunu çözmüştüm fakat purge olayına kafam takıktı... bende R12'den beri kullanıyorum. Artı kullandıkça doyamayan biriyim. AutoCAD in doyuramadığı biriyimde denebilir. inventor, solidworks, pro engineer gibi (bana göre) kral programları keşif turlarına başladım. anladım bu işin sonu yok. sanırım bunlarla ilgilide bi forum açılsa şık olur. (yada warsa ben bilmiyorsam kusura bakmayın) Neyse çok teşekkür ederim arkadaşlar. Bazen sorunlara büyük çözümler ararken küçük ayrıntılar insanın gözünden kaçabiliyor. kendinize iyi bakın... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ziyaretçi
|
Bilgilerin işine yaradığına sevindim Ssolmaz. Bir zamanlar çalıştığım yerde çok yüklü dosyalarla uğraştığımız için bu konuda epey uzmanlaşmıştık ofisçe
Ayasofya hocamıza da beni takdir ettiği için teşekkür ederim. Ama benim copyclip ile ilgili yazdıklarına haddim olmayarak küçük bir cevap vermek isterim. "paste as block" derseniz objeler block olarak gelir, "paste to original coordinates" derseniz objeler block olarak gelmez ![]() |
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Efenim AutoCAD halis muhlis bir DOS programı olduğundan genel olarak copy paste olayına uzak kalmıştır. Her ne kadar Windows versiyonlarında değişiklikler siz boyu olmuşsa da hala daha object oriented olmadığından sorunlar yaşamaktadır.
İnsert block ile bir dwg'den okumak ile CTRL+c vr CTRL+V kısayolları ile bilgi okumak yazmak farklıdır. En azından EOF yaratılırken farklı davranılıyor. Bir de incremental save'lerde copyclip sorun yaratıyor. save as demelisiniz arada. Hangisini tercih edeceğinizi seçecek olan kullanıcıdır tabii. Ama genel olarak block içinde block ve 0 layer'ında olmayan blocklar sorunsalı bir bug olarak durmaktadırlar. CTRL+C'yi yıllarıdr escape yerine cancel olarak kullanmış olan ben copyclip'i her ne kadar artık block olarak gelmese bile tercih etmemekteyim. AutoCAD ne yazık hala o kadar windows programı değil. VIZ 4.0 ile entegrasyonunun üst düzeyde olmasını isterdim olmadı VIZ 5.0'la bekliyoz. Bu arada diğer programlar için bölüm açmaya gerek yok. Genel CAD bölümünde konu edilsin. Çok sevinirim. Çünkü bu beş grup acaip boş bir tane daha boş grubunu olması anlamlı değil. Herkesten katkı bekliyoruz efem.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|